Φωταγωγήθηκε για την Αρμενική Γενοκτονία ο Λευκός Πύργος

Φωταγωγήθηκε για την Αρμενική Γενοκτονία ο Λευκός Πύργος

Με τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία, στην Θεσσαλονίκη.

Μέλη της Αρμενικής Νεολαίας, παραβρέθηκαν λίγο μετά τις 20:00 στην πλατεία του Λευκού Πύργου, όπου άναψαν κεράκια, κράτησαν πλακάτ και πραγματοποίησαν σιωπηλή και καθιστική διαμαρτυρία, προκειμένου να τιμήσουν τους προγόνους τους που έχασαν τη ζωή τους με φριχτό τρόπο.

“Η Αρμενία θέλει ειρήνη και η Τουρκία θέλει την Αρμενία”, αναφέρει ένα από τα πλακάτ.

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση έλαβε τέλος με το άκουσμα παραδοσιακών τραγουδιών της Αρμενίας, ενώ ιδιαίτερη νότα έδωσαν Αρμένιοι κάτοικοι που πέρασαν από το σημείο με τα αυτοκίνητα τους και σημαίες τις πατρίδας τους, χειροκροτώντας τους συμπατριώτες τους.

Να σημειωθεί ότι το πρωί στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας, έγινε η επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, ενώ στις 22:00 θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 συναυλία μνήμης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα με την οποία τιμούν την 106η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival από το σημείο:

Φωταγωγήθηκε για την Αρμενική Γενοκτονία ο Λευκός Πύργος, φωτογραφία-1 Φωταγωγήθηκε για την Αρμενική Γενοκτονία ο Λευκός Πύργος, φωτογραφία-2 Φωταγωγήθηκε για την Αρμενική Γενοκτονία ο Λευκός Πύργος, φωτογραφία-3

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια