Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο

Για ακόμα μια φορά φοιτητές και αριστερές συλλογικότητες κατέβηκαν στους δρόμους και συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου διεκδικώντας την ανατροπή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Παράλληλα οι φοιτητές ζητούν τη λήψη μέτρων για την επιστροφή τους στα αμφιθέατρα ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται μαθητές απαιτώντας την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων χωρίς συνωστισμό και με ασφάλεια.

Στο σώμα των διαδηλωτών προστέθηκαν και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία νωρίτερα. Αίτημα τους η ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα και δωρεάν μαζικά τεστ για όλους! Η συσπείρωση τους με το Φοιτητικό κίνημα είναι όπως λένε μια πράξη ενότητας και αλληλεγγύης.

Η πορεία ξεκίνησε πριν από λίγο και θα ακολουθήσει το εξής δρομολόγιο: Εγνατία - Αγίας Σοφίας - Τσιμισκή - Ίωνος Δραγουμη - ΥΜΑΘ - Πανεπιστήμια.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια