Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμιση στην περιοχή Δαβάκη -Παπαφλέσσα-Γευγελή-Πλαστήρα

Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμιση στην περιοχή Δαβάκη -Παπαφλέσσα-Γευγελή-Πλαστήρα

Ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, οι εργασίες για την «Αναβάθμιση πρασίνου Περιοχής εργατικών κατοικιών Δαβάκη -Παπαφλέσσα-Γευγελή-Πλαστήρα» το οποίο  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Ε.Π. Κεντρική Μακεδονία 2014-2020 με συνολική δημόσια δαπάνη €2.182.226,86.

Η Αρχιτεκτονική πρόταση για την ανάπλαση – αναβάθμιση των εργατικών κατοικιών Δαβάκη – Παπαφλέσσα – Γευγελή και Ν. Πλαστήρα προβλέπει:

• Την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με την βελτίωση του πρασίνου και των φυτεύσεων γενικότερα (θάμνοι, δέντρα, φυσικός χλοοτάπητας).

Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμιση στην περιοχή Δαβάκη -Παπαφλέσσα-Γευγελή-Πλαστήρα, φωτογραφία-1

• Την ενίσχυση της διαπερατότητας των εδαφών με την αύξηση των ημι-διαπερατών ή πλήρως διαπερατών επιφανειών κατά τρόπο που θα βελτιωθούν οι ικανότητες ανάπτυξης βλάστησης, απορρόφησης των υδάτων και θα μειωθεί (με την χρήση φυσικών υλικών) η απορρόφηση θερμότητας.

• Τη διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και των ατόμων με αναπηρία μέσω της κατάλληλης διαμόρφωσης των πεζοδρομίων για την ασφαλή και πλήρη προσβασιμότητα των ΑμΕΑ στην περιοχή παρέμβασης (έργου).

• Την οργάνωση των θέσεων στάθμευσης και τη διευκόλυνση της κίνησης των αυτοκινήτων,

• Την εγκατάσταση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού.

Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμιση στην περιοχή Δαβάκη -Παπαφλέσσα-Γευγελή-Πλαστήρα, φωτογραφία-2

• Την διαμόρφωση μονοπατιών/πεζοπορικών διαδρομών με νέες δαπεδοστρώσεις εντός της περιοχής αναβάθμισης.

• Την εγκατάσταση φωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης

• Tην διαμόρφωση θέσεων ξεκούρασης με την τοποθέτηση νέων καθιστικών.

Πρόκειται για μια υποβαθμισμένη περιοχή εργατικών κατοικιών, που όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα και λόγω των πολυπληθών ιδιοκτητών, οι περιοχές αυτές χρήζουν επεμβάσεων και ανασυγκρότησης. Η περιοχή αυτή έχει πολλούς κοινόκτητους και κοινόχρηστους χώρους μέσα στους οποίους έχουν αναπτυχθεί άναρχες δομημένες παρεμβάσεις εις βάρος των χώρων πρασίνου.

Με την προτεινόμενη πράξη βελτιώνεται και αναζωογονείται η περιοχή.

Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμιση στην περιοχή Δαβάκη -Παπαφλέσσα-Γευγελή-Πλαστήρα, φωτογραφία-3

Στόχος του έργου είναι η ανάπλαση της περιοχής των εργατικών κατοικιών Δαβάκη – Παπαφλέσσα – Γευγελή και Ν. Πλαστήρα και η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του τμημάτων των συγκεκριμένων οδών, συνολικής έκτασης 37.000τμ. Ο εξωραϊσμός και η βελτίωση της υποδομής της περιοχής θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των διερχομένων.

Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμιση στην περιοχή Δαβάκη -Παπαφλέσσα-Γευγελή-Πλαστήρα, φωτογραφία-4
Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμιση στην περιοχή Δαβάκη -Παπαφλέσσα-Γευγελή-Πλαστήρα, φωτογραφία-5

Πηγή:thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια