Νέα Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Νέα Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Άλλη μία Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τίθεται στην διάθεση του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ΙΝΤΕRSYC II.. Η υπερσύγχρονη κινητή μονάδα θα αξιοποιηθεί στη Βόρεια Ελλάδα για τη διακομιδή νεογνών και παιδιών.

Η Νέα Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών, εντάσσεται πλέον στο Ε.Κ.Α.Β. – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας,  συνεισφέροντας στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το πιο σύγχρονο ασθενοφόρο μεταφοράς νεογνών και  παιδιών.

Νέα Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, φωτογραφία-1

Η παρουσίαση της νέας κινητής μονάδας έγινε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στον χώρο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

«Είναι πολύ σημαντικό γιατί το Χαμόγελο του Παιδιού σαν εθελοντικός οργανισμός στηρίζει το ΕΚΑΒ, στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας. Σε μία δύσκολη περίοδο που οι άνθρωποι δίνουν μάχες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τον κορωνοϊό εμείς στεκόμαστε δίπλα του», ανέφερε ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος.

«Η Κεντρική Μακεδονία εξοπλίζεται με μία κινητή μονάδα για τα νεογνά, μια μονάδα που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα. Χαιρόμαστε για αυτή την πρωτοβουλία από το Χαμόγελο του Παιδιού», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε συνεργαστεί πολύ στενά με το Χαμόγελο του Παιδιού και το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε πρωτοβουλίες για την στήριξη των παιδιών που το έχουν ανάγκη».

Νέα Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, φωτογραφία-2

«Η κινητή μονάδα ανήκει στο Χαμόγελο του Παιδιού αλλά η διαχείρισή της γίνεται από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Η Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών θα μπορέσει να βελτιώσει τις διαδικασίες διακομιδής νεογνών και παίδων, να μεταφέρει νεογνά και παιδιά με ασφάλεια» σημείωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Η Νέα Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών αποτελεί πρότυπο για τη χώρα καθώς οι λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές της επιτρέπουν τη διακομιδή σοβαρών περιστατικών παιδιών και νεογνών με προβλήματα υγείας και είναι πλήρως εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα ενώ διαθέτει και την παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής , ώστε να μπορεί ο γιατρός ή οι διασώστες της μονάδας να επικοινωνούν με το Νοσοκομείο, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του νεογνού/παιδιού ανά πάσα στιγμή. Διαθέτει θερμοκοιτίδα μεταφορά νεογνών, αναπνευστήρα, μόνιτορ και θερμαντικό σώμα για νεογνά. Για την στελέχωσή της χρειάζονται δύο άτομα σε κάθε βάρδια.

ΠΗΓΉ: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια