Νηστίσιμη καρμπονάρα -Η πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή

Νηστίσιμη καρμπονάρα -Η πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή

Σήμερα, 6 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Μέρα Καρμπονάρας και είναι μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα απίθανο, λαχταριστό πιάτο.

Άλλωστε τα ζυμαρικά είναι το απόλυτο comfort food που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε. Μας δίνουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που χρειαζόμαστε όταν είμαστε down.

Η καρμπονάρα είναι το πιο αυθεντικό ιταλικό πιάτο, ο «βασιλιάς» όλων των pasta.

Αν όμως προσέχεις τη διατροφή σου ή νηστεύεις, σου έχουμε την νηστίσιμη εκδοχή της που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα αλλά, αντίθετα, είναι πεντανόστιμη.

Ακόμη, είναι σούπερ εύκολη και γίνεται πολύ γρήγορα. Τα υλικά είναι πολύ απλά και το αποτέλεσμα θεϊκό. Δοκιμάζεις και μας ευχαριστείς μετά.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

1/2 πακέτο μακαρόνια

1 1/2 κούπα φυτική κρέμα

2 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό

200 γρ. μανιτάρια

1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ξερό

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

Λίγο λάδι

Φυτικό τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα με το κορν φλάουρ και την βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφριά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

Τα σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω φυτικό τυρί τριμμένο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: bovary.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια