Κοντοζαμάνης: Νέες κλίνες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ενίσχυση του προσωπικού

Κοντοζαμάνης: Νέες κλίνες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ενίσχυση του προσωπικού

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, με τους Διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Στη σύσκεψη που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, επισημάνθηκε η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκε από τον Υπουργό, το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η ενίσχυση των νοσοκομείων της πόλης σε προσωπικό, η ανάπτυξη απλών κλινών νοσηλείας αλλά και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Τόνισε ότι πλέον “έχουμε το όπλο του εμβολισμού” και προανήγγειλε ότι στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” θα αναπτυχθούν ακόμα 18 κλίνες ΜΕΘ.

Ενδεικτικό στοιχείο της επιβαρυμένης κατάστασης των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης είναι το γεγονός ότι το “Ιπποκράτειο” έκλεισε την εφημερία με 60 εισαγωγές και μόλις μία κενή κλίνη ΜΕΘ, και το «Παπανικολάου» έχει 32 κλίνες κατειλημμένες και χρειάστηκε να ανοίξει και η Β’ ΜΕΘ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναχώρησε πριν από λίγο από τη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και στη συνέχεια το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια