Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη εμπορικών συλλόγων μετά το "στοπ" στην επαναλειτουργία των καταστημάτων

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη εμπορικών συλλόγων μετά το "στοπ" στην επαναλειτουργία των καταστημάτων

Σύσκεψη πραγματοποιείται τούτη την ώρα, παρόντων των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση είναι να συντονίσουν τη δράση τους σε ότι αφορά τον τρόπο αντίδρασης στην απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, πριν από την έναρξη της σύσκεψης, οι έμποροι ζητούν από τον πρωθυπουργό - (όπως διαβάσατε στο makthes.gr στάλθηκε και σχετική επιστολή) να άρει την απόφαση ματαίωσης επαναλειτουργίας της αγοράς και τα καταστήματα να λειτουργούν κανονικά από αύριο Δευτέρα 5 Απριλίου. 

Ο κ. Φιλιππίδης μίλησε για άδικη απόφαση, ωστόσο όπως τόνισε ο Εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης θα κινηθεί στα πλαίσια της νομιμότητας και θα τηρήσει την απόφαση αν τελικά αυτή παραμείνει: «Δεν θα γίνουμε επαναστάτες χωρίς αιτία», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν θα ανοίξουν τελικά τα καταστήματα. Ο Πρόεδρος του ΕΣΘ και οι συνάδελφοί του θα ζητήσουν μέτρα οικονομικής στήριξης. Τόνισε ότι "περίπου το 40% των εμπόρων δεν ήταν στα κριτήρια για την επιστρεπτέα προκαταβολή".

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια