Ανοίγουν τη Δευτέρα, παρά την απαγόρευση, οι καταστηματάρχες του δήμου Παύλου Μελά

Ανοίγουν τη Δευτέρα, παρά την απαγόρευση, οι καταστηματάρχες του δήμου Παύλου Μελά

«Θα ανοίξουμε με κάθε κόστος», διαμηνύει μέσω του makthes.gr η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου του δήμου Παύλου Μελά, Ιφιγένεια Τοσίδου, με φόντο την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο, περίπου 150 καταστηματάρχες-μέλη του συλλόγου, επί της οδού Μαυρομιχάλη στην Πολίχνη, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει τελικά το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη και στην Αχαΐα, από μεθαύριο, Δευτέρα.

Μάλιστα η κ. Τοσίδου αναφέρει πως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, «δεν μας στηρίζει» στην απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματά τους, παρά την απαγόρευση. Μάλιστα την Κυριακή «όλοι οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων της περιοχής έχουμε συνέλευση με τον κ. Φιλιππίδη για να δούμε πού θα βγει αυτό». 

Π. Φιλιππίδης: Δεν θα στηρίξω ποτέ αυθαίρετες αποφάσεις και παραβατικές συμπεριφορές

Απαντώντας στην κ. Τοσίδου, ο κ. Φιλιππίδης διαμηνύει μέσω του Makthes.gr ότι «δεν στήριξα και δεν θα στηρίξω ποτέ αυθαίρετες αποφάσεις και παραβατικές συμπεριφορές, με έναν σύλλογο 105 ετών, δεν μπορώ να το κάνω».

Επισήμανε, δε, πως πρόκειται για απόφαση του κράτους και καθώς θεωρεί πως «ζούμε σε μία ευνομούμενη κοινωνία. Υπάρχουν νόμοι. Μπορείς με ένδικα μέσα, να ζητήσεις κάποια πράγματα. Τι είμαστε ζούγκλα;». Τονίζει μάλιστα πως «το να κάνουμε λεονταρισμούς τους οποίους θα πάρουμε πίσω κατ' ανάγκη, ή θα καταστρέψουμε κόσμο, εμένα δεν είναι η άποψή μου και δεν μπορώ να τα κάνω αυτά τα πράγματα».

«Μπορώ να πάρω τέτοια ευθύνη, να δώσω εντολή στον κόσμο, ή να στηρίξω την απόφαση του κόσμου και αύριο αν φάνε πρόστιμα 3.000 ευρώ ποιος θα τα πληρώσει; ή θα με "τρέχει" ο εισαγγελέας μέσα. Δεν είναι απόφαση αυτή. Είναι αηδία. Έχουμε δικαιώματα, αλλά πρέπει να ξέρουμε μέχρι που φτάνουν», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

Ακόμη, ο κ. Φιλιππίδης επιβεβαιώνει ότι αύριο θα συναντηθεί με τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων των όμορων δήμων της πόλης.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια