Θεσσαλονίκη: Σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο – Προετοιμασίες από τους καταστηματάρχες (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο – Προετοιμασίες από τους καταστηματάρχες

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες των καταστηματαρχών στο κέντρο, στη Θεσσαλονίκη, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης που αφορούν και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από την Δευτέρα 5 Απριλίου.

Ρολά που “κάνουν πρόβα” για το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς από τη νέα εβδομάδα, εφοδιασμός, κούτες με νέο εμπόρευμα, εργασίες και καθαριότητα είναι μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στην αγορά, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που κατέγραψε το Thes.gr οι εργασίες από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ούτως ώστε όλα να είναι έτοιμα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Θεσσαλονίκη: Σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο – Προετοιμασίες από τους καταστηματάρχες (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-1

Τί θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα 5 Απριλίου;

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, θα επιτραπεί η λειτουργία του λιανεμπορίου, πλην εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων. Επιτρέπεται η πώληση με click away και click in shop. Θα μπορεί να εισέρχεται ένας πελάτης ανά 25 τμ με μέγιστο όριο τους 20 πελάτες, ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό. Οι πολίτες θα στέλνουν SMS στο 13032 και θα υπάρχει νέο όριο τριών ωρών.

Θεσσαλονίκη: Σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο – Προετοιμασίες από τους καταστηματάρχες (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-2

Διευκρινήσεις σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων «και για τα ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από Δήμο σε Δήμο. Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στην Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032».

Διευκρίνισε μάλιστα, πως «όταν κλείνεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις απαντητικό sms ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος, ενώ δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο sms για ψώνια, μέσα στην ημέρα».

Ο κ. Γεωργιάδης κατέστησε σαφές ότι «Αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο». Το 13032 έχει φτιαχτεί για την λιανική πώληση. Αντιλαμβανόμαστε ότι το λιανικό εμπόριο αντιμετώπιζε πολύ μεγάλη πίεση μετά από τόσο καιρό που ήταν κλειστό. Το άνοιγμα αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα. Εάν η πρώτη εβδομάδα εξελιχθεί καλά, θα μπορούσαν να ανοίξουν και αυτά την επόμενη εβδομάδα».

Όπως σημείωσε, κάνοντας έκκληση στους πολίτες, «εάν κάποιος θέλει να παραβιάσει τα μέτρα, όση Αστυνομία και να έχεις, μπορεί να το κάνει. Δεν μπορείς να αστυνομεύσεις πέντε εκατομμύρια ανθρώπους στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Πρέπει να μην σπαταλήσουμε την ευκαιρία. Θα είναι κρίμα να έχουμε πισωγύρισμα. Εμείς θέλουμε να μην ξανακλείσει το λιανεμπόριο, θέλουμε να ανοίγει σταδιακά το λιανικό εμπόριο».

Θεσσαλονίκη: Σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο – Προετοιμασίες από τους καταστηματάρχες (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-3

Πηγή: thes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια