Καριόκες με 3 υλικά: Η πανεύκολη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη που γίνεται στο άψε σβήσε

Καριόκες με 3 υλικά: Η πανεύκολη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη που γίνεται στο άψε σβήσε

Λατρεύουμε τα γλυκά, πόσο μάλλον τα σοκολατένια. Ποιος, άλλωστε, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό σοκολατάκι;

Από τα αγαπημένα μας είναι σίγουρα οι καριόκες, αυτό το απίθανο, μαλακό σοκολατάκι, που μάλιστα κουβαλάει μεγάλη ιστορία.

Η ιστορία της καριόκας ξεκίνησε το 1926 από την Ξάνθη. H καριόκα δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Παπαπαρασκευά, που την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Ήταν και συνεχίζει να είναι ένα σοκολατένιο γλύκισμα που προσφέρεται στις γιορτές ως κέρασμα. Πήρε την ονομασία του από το σοκολατί χρώμα των κατοίκων του Ρίο ντε Τζανέριο της Βραζιλίας, που ονομάζονται χαϊδευτικά «Cariocas».

Βρήκαμε και δοκιμάσαμε την απίθανη και πανεύκολη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για καριόκες με μόλις 3 υλικά. Γίνεται πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τις φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. βανίλια υποβρύχιο

85 γρ. βούτυρο αγελάδος

300 γρ. κουβερτούρα

Προαιρετικά:

150 γρ. ξηρούς καρπούς

100 γρ. γλυκό του κουταλιού

30 ml. κονιάκ

Για επικάλυψη:

750 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα την βανίλια με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν καλά και να γίνουν ένα μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σοκολάτα, που πριν έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αφού γίνει ένα μείγμα, προσθέτουμε όποια από τα προαιρετικά υλικά μας θέλουμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αμέσως μετά, βάζουμε το μείγμα μας πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, το κάνουμε ρόλο (σαν σαλάμι) στη διάμετρο που επιθυμούμε τις καριόκες μας και το παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δυο ώρες.

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τα 500 γραμμάρια κουβερτούρας και τα υπόλοιπα 250 γραμμάρια τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι όσο πιο πολύ μπορούμε.

Κατεβάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα μας από το μπεν μαρί και προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει.

Βγάζουμε από την κατάψυξη το ρολό μας το ξετυλίγουμε και αφού κόψουμε καριόκες στο πάχος που επιθυμούμε, τις βουτάμε μια μια μέσα στην σοκολάτα. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού τις αφαιρούμε και τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε μέχρι να παγώσει καλά η επικάλυψη σοκολάτας.

Τέλος, αφού παγώσουν οι καριόκες, μπορούμε αν θέλουμε να τις τυλίξουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο.

Τις συντηρούμε στο ψυγείο.

Έτοιμες οι καριόκες. Καλή απόλαυση!

Πηγή: bovary.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια