Υποχρεωτικά τεστ σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν – Ποιους αφορά

Υποχρεωτικά τεστ σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν – Ποιους αφορά

Τροπολογία που προβλέπει την υποχρεωτική διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στους εργαζόμενους των κλάδων που θα επαναλειτουργήσουν καθώς και στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού κατέθεσε το υπουργείο Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση, προβλέπεται «για τομείς της αγοράς που επαναλειτουργούν, όπως στους κλάδους λιανεμπορίου, επισιτισμού, τουρισμού, μεταποίησης και των χερσαίων, ακροπλοϊκών μεταφορών και αερομεταφορών και στο εκπαιδευτικό προσωπικό πάσης φύσεως εκπαιδευτικών μονάδων, καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους υποχρέωση για προληπτικό ή περιοδικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό».

Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, η διαδικασία, η ανάληψη του κόστους και οι σχετικές κυρώσεις θα εξειδικευτούν με υπουργικές αποφάσεις ωστόσο τονίζεται ότι «υπεύθυνοι για την τήρηση της σχετικής υποχρέωσης είναι εργοδότες, οι κατά περίπτωση νόμιμοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, αρμόδια όργανα των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, καθώς και οι απασχολούμενοι».

Με την ίδια ρύθμιση καθορίζεται και το ύψος του δώρου Πάσχα εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή.

πηγή: protothema.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια