Μπόρις Μουζενίδης: “Έφυγε” από κορωνοϊό ο άνθρωπος που απογείωσε τον ελληνικό τουρισμό στη Ρωσία

Μπόρις Μουζενίδης: “Έφυγε” από κορωνοϊό ο άνθρωπος που απογείωσε τον ελληνικό τουρισμό στη Ρωσία

Έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδινε με τον κορωνοϊό, ο Μπόρις Μουζενίδης της Mouzenidis Travel, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον ελληνορωσικό τουρισμό.

Ο Μπόρις Μουζενίδης επισκέφθηκε πριν από 10 ημέρες την Μόσχα για να παραβρεθεί σε έκθεση τουρισμού, ωστόσο δεν επέστρεψε με τους υπόλοιπους πράκτορες στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπόρις Μουζενίδης κόλλησε κορωνοϊό στη Μόσχα και άφησε την τελευταία του πνοή εκεί, μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στον οργανισμό του, λόγω της COVID-19.

Φίλος του που συνταξίδευαν και παραβρέθηκαν στην έκθεση, ανέφερε στο protothema.gr ότι ο Μπόρις Μουζενίδης έδειχνε λίγο χλωμός, ωστόσο ο ίδιος έλεγε ότι ήταν καλά. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης μάλιστα πρόσεχε πάρα πολύ, είχε πάρει μετρά ασφάλειας. Φορούσε μάσκα και γάντια φοβούμενος μην κολλήσει.

Από τη Γεωργία στην… Ellinair

Ο Μπόρις Μουζενίδης γεννήθηκε στη Γεωργία από Έλληνες γονείς, ποντιακής καταγωγής, επέστρεψε στην Ελλάδα σε μια εποχή που επετράπη σε ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να επιστρέψουν στη γενέτειρα.

Στα 31 του χρόνια, ο Μπόρις Μουζενίδης αναζητούσε επαγγελματική διέξοδο. Παρόλο που διέθετε πτυχίο μηχανικού ξεκίνησε να δουλεύει ως σερβιτόρος και στη συνέχεια ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου.

Στη συνέχεια αποφάσισε να ανοίξει δικό του γραφείο και να ασχοληθεί με τον τουρισμό. Έχοντας ως πλεονέκτημα τη γνώση της ρωσικής γλώσσας και γνωρίζοντας καλά τη χώρα, αρχίζει να φέρνει όλο και περισσότερους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα και όχι μόνο καθώς επεκτείνεται σε όλες τις χώρες του ανατολικού μπλοκ.

Tο 2013, αποφάσισε να μπει και στις πτήσεις τσάρτερ με την αεροπορική εταιρεία Ellinair η Mouzenidis Travel, η οποία έφθασε να φέρνει μέχρι και 1 εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα.

Το “αντίο” των εργαζομένων

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου Μπόρις Μουζενίδη. “Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του”, αναφέρουν με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή : thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια