ΑΠΘ: 400 φοιτητές οδοντιατρικής στην… αναμονή για πρακτική στις κλινικές

ΑΠΘ: 400 φοιτητές οδοντιατρικής στην… αναμονή για πρακτική στις κλινικές

Λόγω της μη ύπαρξης κατάλληλης υποδομής στις κλινικές της σχολής, δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση των κλινικών εργαστηρίων.

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση για τους τελειόφοιτους της οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ, αφού δεν μπορούν να εξασκηθούν στις κλινικές της σχολής τους που παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας.

Αν και έχει επιτραπεί η λειτουργία κλινικών εργαστηρίων, αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν στη Οδοντιατρική του ΑΠΘ, καθώς σύστημα απαγωγής αέρα έχει κατασκευαστεί σε μία μονάχα κλινική, ενώ πλέον ο αριθμός των φοιτητών που έχει συσσωρευτεί στην ουρά των κλινικών αγγίζει τους 400.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, οι φοιτητές ζήτησαν την επανεκκίνηση των κλινικών  εργαστηρίων, αφού πολλοί εξ αυτών αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί ασθενείς τους που επιλέγουν για οδοντιατρική θεραπεία την κλινική του ΑΠΘ, δεν μπορούν να συνεχίσουν τη διαδικασία και προσφεύγουν σε ιδιωτικά ιατρεία.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια