Κολοκυθόσουπα με σκόνη πιπερόριζας και καβουρδισμένους σπόρους

Κολοκυθόσουπα με σκόνη πιπερόριζας και καβουρδισμένους σπόρους

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα
  • 450 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και τεμαχισμένη
  • 1 πατάτα, ξεφλουδισμένη και τεμαχισμένη
  • 500 ml ζωμό κότας
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. σκόνη πιπερόριζας
  • 1 κ.σ. σπόρους κολοκύθας
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Διαδικασία

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, την κολοκύθα, την πατάτα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το ζωμό κότας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη πιπερόριζας.
  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα υλικά.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς τους σπόρους κολοκύθας και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να πάρουμε μία βελούδινη σούπα .
  • Μοιράζουμε σε μπολ, ρίχνουμε μία κουταλιά μίγμα γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγους καβουρδισμένους κολοκυθόσπορους και σερβίρουμε συνοδεία κρουτόν.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια