Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί με κωδικό αλφάβητο για άτομα με αχρωματοψία

Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί με κωδικό αλφάβητο για άτομα με αχρωματοψία

Κωδικό αλφάβητο για άτομα με αχρωματοψία δημιουργεί ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μετά τους οδηγούς πόλης σε κώδικα Braille και την δυνατότητα που έδωσε σε άτομα με προβλήματα όρασης να περιηγούνται στο portal του οργανισμού Thessaloniki.travel.

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κινητικών και Αναπτυξιακών Διαταραχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και τον Οργανισμό Color add-sistema de identificacao de cores para daltonicos της Πορτογαλίας παρουσιάζει τον κωδικό αλφάβητο Color ADD.

Πρόκειται για έναν κωδικό που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με αχρωματοψία να διαβάσουν πληροφορίες για τα αξιοθέατα και τους προορισμούς της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη είναι μία ανθρώπινη πόλη χωρίς όρια, για όλους.

Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν:

H Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου

Η καθηγήτρια Δήμητρα Κουτσούκη, διευθύντρια σε Εργαστήριο Προσαρμοσμένης άθλησης, ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ, επιστημονική́ υποστήριξη -colorADD

Ο Μiguel Neiva ιδρυτής και δημιουργός του Κώδικα ColorADD, από́ την Πορτογαλία και ο κ. Μιχάλης Λιολίδης από τον οργανισμό́ Νoriaki Kano laboratories, για την ανάπτυξη του κώδικα στην ΝΑ Ευρώπη.

Πηγή:thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια