Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά Καπάνι και φούρνοι-Κανονικά λειτουργούν οι λαϊκές αγορές

Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά Καπάνι και φούρνοι-Κανονικά λειτουργούν οι λαϊκές αγορές

Το Καπάνι θα είναι ανοιχτό έως τις 4, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν λαϊκές αγορές στον νομό, οι φούρνοι, τα ιχθυοπωλεία και άλλα καταστήματα.

Κανονικά θα λειτουργεί από σήμερα νωρίς το πρωί η αγορά Καπάνι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διευκολυνθούν οι καταναλωτές για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής που αφορούν το σαρακοστιανό τραπέζι.

Το Καπάνι θα είναι ανοιχτό έως τις 4, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στον νομό, οι φούρνοι, τα ιχθυοπωλεία και άλλα συγκεκριμένα καταστήματα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι χωρίς να συνωστίζονται.

Χθες το Καπάνι λειτούργησε το 20%-30% των καταστημάτων εντός της αγοράς, σε σύνολο 250 καταστημάτων, συνεπεία των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή διάδοσης της covid-19 και «εάν δεν υπήρχε ο έκτακτος περιορισμός των δύο χιλιομέτρων, εκτιμώ ότι θα είχαμε αυξημένη κίνηση», σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο καταστηματάρχης στο «Καπάνι», Άρης Ανδρεάδης, προσθέτοντας «υπάρχει κίνηση, αλλά είναι σημαντικά περιορισμένη σε ποσοστό άνω του 50% συγκριτικά με άλλες χρονιές».

Οι τιμές, όπως επισήμανε, κινούνται στα περσινά επίπεδα, αν όχι χαμηλότερες και ενδεικτικά ανέφερε ότι τα θράψαλα κοστίζουν 6-8 ευρώ/κιλό, οι γαρίδες 7 ευρώ/κιλό, τα μύδια με κέλυφος 3 ευρώ/κιλό και στα σακουλάκια 4-5 ευρώ/κιλό, οι σουπιές 8-10 ευρώ/κιλό, τα καλαμαράκια στα 12-18 ευρώ/κιλό και το χταπόδι στα 10-16 ευρώ/κιλό.

Στο μεταξύ, με κοινή τους ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας και Θράκης και το Σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», ενημερώνουν ότι και αύριο (σ.σ. σήμερα) Καθαρά Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα διεξαχθούν κανονικά στον νομό. Σημειώνουν δε ότι η λειτουργία τους θα γίνει με τους περιορισμούς που προβλέπονται λόγω Covid-19, δηλαδή με το 50% των πωλητών, προκειμένου να υπάρχει η απόσταση των πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια