Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και μέσα προστασίας σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ψυχιατρικό

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και μέσα προστασίας σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ψυχιατρικό

Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου, ενώ ατομικά μέσα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού θα παραδοθούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που υπάγεται οργανικά στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

Στον εξοπλισμό που θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, συγκρότημα μαγνητικού συντονισμού, σύστημα βίντεο- ηλεκτροεγκεφαλογραφίας και κλίβανος πλάσματος.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα δοθεί εξοπλισμός, ειδική κλίνη εγκαυμάτων και ανιχνευτικό σύστημα φρουρού λεμφαδένα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της πλαστικής χειρουργικής και του ακτινολογικού. Σε ό,τι αφορά το ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα διατεθούν στο «Τμήμα Covid» μέσα ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό (μάσκες, χειρουργικά γυαλιά, ασπίδες προσώπου, ποδονάρια, ιατρικές ποδιές, στολές υψηλής προστασίας και σκούφοι).

Τις αποφάσεις για την προμήθεια του εξοπλισμού και των μέσων προστασίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια