Κορονοϊός: Αγγίζουν τις 3.000 τα κρούσματα σήμερα 9 Μαρτίου

Κορονοϊός: Αγγίζουν τις 3.000 τα κρούσματα σήμερα 9 Μαρτίου

Οι προβλέψεις των λοιμωξιολόγων που θέλουν την εβδομάδα που διανύουμε να είναι η δυσκολότερη του τρίτου κύματος, επιβεβαιώνονται, καθώς τα κρούσματα  του κορονοϊού που θα ανακοινώσει σήμερα (9/3) το απόγευμα ο ΕΟΔΥ θα αγγίξουν ή ακόμα και θα ξεπεράσουν τις 3.000.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι ειδικοί μιλούσαν για έκρηξη κρουσμάτων και διασωληνωμένων όσο φτάνουμε προς τα μέσα του Μάρτη, με τα μαθηματικά μοντέλα που τρέχουν οι πανεπιστημιακές ομάδες να δείχνουν ότι επιβεβαιώνονται.

Χθες Δευτέρα (8/3) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.165 κρούσματα, όμως σήμερα αναμένεται να είναι υπερδιπλάσια με το πικ, ενώ και οι διασωληνώσεις παρουσιάζουν αυξητική τάση με τους 477 ασθενείς που καταγράφηκαν χθες να αναμένεται να αυξηθούν σήμερα. Μάλιστα, οι προβλέψεις των ειδικών αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα και μέχρι τις 20 Μαρτίου, οπότε κι αναμένεται η αποκλιμάκωση, θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 600.

Δύο ιδιωτικές κλινικές στη μάχη του ΕΣΥ

Εξάλλου, σήμερα το πρωί πέρασαν στο ΕΣΥ εθελουσίως δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές για να συμβάλουν στην καταπολέμηση της covid. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ θα συμβάλουν στον «πόλεμο» κατά της πανδημίας στη χώρα μας.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το ΙατρικόΠεριστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic HealthcareGroup, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια