Μ. Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Η άσκοπη βία δεν δικαιολογείται – Είμαστε απόλυτοι

«Η άσκοπη βία δεν δικαιολογείται. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό» τόνισε σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα η οποία θα ολοκληρωθεί γρήγορα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην κατάληψή της πρυτανείας του ΑΠΘ, η οποία συνεχίζεται για 15η ημέρα. «Όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο 15μερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτες ομάδες φύλαξης στα ΑΕΙ από ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις το Φθινόπωρο.

Στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 πως κινδυνεύει η Δημοκρατία, απάντησε ότι αυτά είναι γελοιότητες και πως κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κινδύνευσαν οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε νωρίτερα σύσκεψη με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκης, κατά την οποία συζητήθηκαν υπηρεσιακά θέματα και θέματα αστυνόμευσης στην πόλη.

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια