Στο «τιμόνι» της Καθημερινότητας του Δ. Ωραιοκάστρου μια γυναίκα της πρώτης γραμμής

Στο «τιμόνι» της Καθημερινότητας του Δ. Ωραιοκάστρου μια γυναίκα της πρώτης γραμμής

Είναι μητέρα, εργαζόμενη και έχει τη ευθύνη να είναι καθαρός και να αστράφτει απ' άκρη σε άκρη ο Δήμος Ωραιοκάστρου! Η Σοφία Δημητριάδου, η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, που τιμάται 8 Μαρτίου, στέλνει μήνυμα, τονίζοντας πως οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν και να πετύχουν το στόχο τους ακόμη κι αν βρεθούν αντιμέτωπες με δύσκολες συνθήκες και αναλάβουν τομείς που θεωρούνται ανδροκρατούμενοι.

Ειδικότερα, η Σοφία Δημητριάδου επισημαίνει:

«Όταν πριν από ενάμιση χρόνο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, μου ανέθεσε την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, πολλοί βιάστηκαν να μου πουν «που πας να μπλέξεις;». Το ανδροκρατούμενο εργατικό δυναμικό των υπηρεσιών καθαριότητας και ευταξίας και τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας στην περιοχή ευθύνης του Δήμου θα έκαναν ίσως μια άλλη γυναίκα να το σκεφτεί δύο και τρείς φορές.

Όμως, εμείς, οι γυναίκες που ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση έχουμε επιλέξει να μη φοβόμαστε τις προκλήσεις.

Από την πρώτη μέρα ξεκαθάρισα στους πολύτιμους συνεργάτες μου, άνδρες και γυναίκες, ότι οι δημότες περίμεναν από εμάς να αλλάξουμε το πρόσωπο του δήμου. Κανένας δεν δείλιασε. Δουλέψαμε, κουραστήκαμε κι όσα πετύχαμε, τα πετύχαμε όλοι μαζί.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η κατακόρυφη άνοδος της ικανοποίησης των δημοτών για τα ζητήματα καθημερινότητας, όπως έδειξε πρόσφατή δημοσκόπηση. Και δεν επαναπαυόμαστε.

new.jpg
new.jpg

Που οφείλεται αυτή η σημαντική πρόοδος;

Νομίζω πως ο πρώτος λόγος είναι η γόνιμη συνεργασία. Όλοι μας πασχίσαμε να δείξουμε ότι, μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας, ανεξάρτητα από τα αξιώματα.

Ο δεύτερος λόγος ήταν πως και αναδείξαμε ως κύρια αξία των καθηκόντων μας την εργατικότητα και το αίσθημα της σοβαρής αποστολής. Σε μια συγκυρία που οι απασχολούμενοι στην καθαριότητα εργάζονταν καθημερινά με υψηλό ρίσκο της υγείας τους, απόλαυσαν το σεβασμό των πολιτών αλλά και της διοίκησης του Δήμου.

Τρίτος λόγος ήταν πως δεν αποδεχτήκαμε τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων, δεν ξεχωρίσαμε άνδρες και γυναίκες. Ήμαστε όλοι εκεί, άνδρες και γυναίκες χωρίς διακρίσεις πριν το ξημέρωμα στο εργοτάξιο του δήμου, επάνω στο απορριμματοφόρα, τα φορτηγά και τα βαριά οχήματα του δήμου, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη αδιαφορώντας για προσωπικό κόπο και κόστος. Συνεισφέραμε σε αυτό και τα δύο φύλα με τις ιδιαίτερες δεξιότητες μας, που αν τις συνδυάσουμε μπορούμε να πετύχουμε σπουδαίο έργο.

Τέλος, ασκήσαμε τις λειτουργίες της ηγεσίας και της διοίκησης προσπαθώντας να δείξουμε ότι όλοι μας, από τους αιρετούς μέχρι τους μονίμους και τους συμβασιούχους εργάτες, είμαστε μια δυνατή και δεμένη ομάδα, που ταχθήκαμε να υπηρετούμε το Ωραιόκαστρο.

Ιδίως εμείς οι γυναίκες του δήμου δείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε σε ιδιαίτερα απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας. Να σταθούμε όρθιες, νύχτα και μέρα, στην πρώτη γραμμή. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια