Κ. Ζέρβας: Να αντιμετωπίσουμε τη Νέα Παραλία όπως το σαλόνι του σπιτιού μας (video)

Κ. Ζέρβας: Να αντιμετωπίσουμε τη Νέα Παραλία όπως το σαλόνι του σπιτιού μας (video)

Μόνιμο χαρακτήρα αποκτούν πλέον οι παρεμβάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Νέα Παραλία για τον καθαρισμό, τον καλλωπισμό των ελεύθερων χώρων και τη συντήρηση των δημοτικών υποδομών σε μια προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του παραλιακού μετώπου.

Από νωρίς σήμερα το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες από διάφορες υπηρεσίες του δήμου (καθαριότητας, πράσινου κ.α) στη Νέα παραλία, προκειμένου να απομακρύνουν από τους τοίχους, τα παγκάκια και όλο τον αστικό εξοπλισμό τα γκράφιτι, τις μουντζούρες και τα οπαδικά συνθήματα και να αποκατασταθεί το πράσινο.

Συγκεκριμένα εργαζόμενοι προχωρούν σε φυτεύσεις νέων δέντρων και συντήρηση του υπάρχοντος πρασίνου στον “Κήπο του νερού”, αντικαθιστούν φθαρμένες πινακίδες, απολυμαίνουν παγκάκια, κολώνες και επιφάνειες. Μάλιστα μεγάλη έμφαση δόθηκε στην απομάκρυνση των γκράφιτι και κάθε είδος βανδαλισμού με τα απαραίτητα μέτρα και διαδικασίες “Anrigrafiti” στο αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ  αποκαθιστώντας την αισθητική αρτιότητα του αστικού περιβάλλοντος.

Κ. Ζέρβας: Να αντιμετωπίσουμε τη Νέα Παραλία όπως το σαλόνι του σπιτιού μας (video), φωτογραφία-1

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τη διοίκηση είναι πως τη μία μέρα καθαρίζονται οι χώροι και την επόμενη είναι εκ νέου μουντζουρωμένοι και βανδαλισμένοι.

Στον χώρο της νέας παραλίας παραβρέθηκαν για την επιθεώρηση των έργων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών ‘Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης και Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης.

Κ. Ζέρβας: Να αντιμετωπίσουμε τη Νέα Παραλία όπως το σαλόνι του σπιτιού μας (video), φωτογραφία-2

Έκκληση στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να αντιμετωπίζουν τη νέα παραλία όπως το σαλόνι του σπιτιού τους απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Η παραλία φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, αλλά χρειάζεται πάρα πολύ προσπάθεια και καλή συμπεριφορά των συμπολιτών για να μείνει σε καλή κατάσταση. Μπήκαν επίσης χημικές τουαλέτες για να λύσουμε ένα πρόβλημα που υπήρχε εδώ και πάρα πολλά χρόνια και το κυριότερο έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος διαγωνισμός ύψους άνω των 2.000.000 ευρώ ουτως ώστε να μην λείψει τίποτα από αυτό το κομμάτι που όλοι χαιρόμαστε” δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης πρόσθεσε ότι η νέα παραλία είναι μια παραλία όλων των όμορων δήμων ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας, ενώ όσον αφορά τα έργα συντήρησης και καθαριότητας ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση νέων κάδων, οι οποίοι θα γεμίσουν σε όλη την έκταση της νέας παραλίας.

Κ. Ζέρβας: Να αντιμετωπίσουμε τη Νέα Παραλία όπως το σαλόνι του σπιτιού μας (video), φωτογραφία-3

Ακόμη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης υπογράμμισε ότι “αναμένουμε τη μεγάλη εργολαβία που για πρώτη φορά θα φέρει συντήρηση στη νέα παραλία, προχωρούμε καθημερινά σε δράσεις και έχουμε κηρύξει ένα μεγάλο αγώνα ενάντια στα γκράφιτι και τους βανδαλισμούς. Ο στόχος είναι να κρατάμε τον δημόσιο χρόνο όπως του αρμόζει, δυστυχώς καθημερινά είμαστε μάρτυρες ότι ενώ βάφουμε κάτι το επόμενο 24ωρο έχει ξαναβανδαλιστεί” .

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης μίλησε για τον κήπο του νερού και τις εργασίες στο σημείο: “Έχουμε μπει σε μια τροχιά για να ανακατασκευαστεί η νέα παραλία, έχουν ξεκινήσει όλα με τον κήπο του νερού του οποίου τα προβλήματα όλοι τα ξέρουμε. Έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά ξανά με πολύ καλύτερα δεδομένα” ανέφερε.

Κ. Ζέρβας: Να αντιμετωπίσουμε τη Νέα Παραλία όπως το σαλόνι του σπιτιού μας (video), φωτογραφία-4
Κ. Ζέρβας: Να αντιμετωπίσουμε τη Νέα Παραλία όπως το σαλόνι του σπιτιού μας (video), φωτογραφία-5
Κ. Ζέρβας: Να αντιμετωπίσουμε τη Νέα Παραλία όπως το σαλόνι του σπιτιού μας (video), φωτογραφία-6

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια