Καπραβέλος: Αν μεταλλαχθεί ο ιός θα είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή

Καπραβέλος: Αν μεταλλαχθεί ο ιός θα είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή

“Είμαστε σε οξεία φάση του τρίτου κύματος το οποίο χτυπάει ιδιαίτερα τη νότια Ελλάδα. Κανείς δεν μιλάει για τέταρτο κύμα, η οξεία φάση τελειώνει τέλη Μαρτίου” είπε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

“Ευτυχώς οι μεταλλάξεις που έχουμε δεν είναι ανθεκτικές στα εμβόλια. Δεν αλλάζει η πολιτική μας. Βλέπετε μία υπερμετάδοση του ιού, θα επικρατήσουν τα πιο ανθεκτικά στελέχη του ιού, τα πιο υπερμεταδοτικά του στελέχη. Δεν έχουμε δει αύξηση της καταστροφικής μανίας”, σημείωσε ο κ. Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων έχει κατέβει και πλέον “βλέπουμε μεσαίες και όχι μεγάλες ηλικίες στα νοσοκομεία”. Η κατάσταση προς το παρόν φαίνεται να είναι διαχειρίσιμη, ωστόσο, “η απειλή ενός πολυεθνικού στελέχους αλλάζει όλους τους κανόνες… Αν μεταλλαχθεί ο ιός θα είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή. Είναι μεγάλη η αγωνία των υγειονομικών”.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια