Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid test στον Δήμο Παύλου – Μελά την Πέμπτη

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid test στον Δήμο Παύλου – Μελά την Πέμπτη

Συνολικά 3.108 δωρεάν rapid test ανίχνευσης COVID -19 πραγματοποιήθηκαν στον δήμο Παύλου Μελά με τη βοήθεια των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στις Δημοτικές Ενότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, τα test πραγματοποιήθηκαν μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2021.

Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή ανακοινώνει νέους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πεζούς, την Πέμπτη 4 Μαρτίου, ώρες 10.00-15.00, στο Πάρκο Νικόπολης.

Οι προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων και μετά από σχετικό αίτημα της δημοτικής αρχής στη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ενημερώνει ο δήμος.

«Οι μαζικοί δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) είναι μια εύκολη, γρήγορη και ασφαλής διαδικασία για τους πολίτες, που προσφέρει διάγνωση χρήσιμη για τους ίδιους τους εξεταζόμενους αλλά και για τους αρμόδιους φορείς υγείας και την Πολιτεία, καθώς οδηγεί στον έγκαιρο εντοπισμό και απομόνωση των θετικών στον ιό ατόμων και την άμεση έναρξη της ιχνηλάτησης των στενών τους επαφών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Με τη μέθοδο αυτή και μέσα από συνεχείς δειγματοληψίες μειώνονται οι πιθανότητες δημιουργίας μεγάλων εστιών κρουσμάτων», τονίζει η ανακοίνωση.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Οι πολίτες, ξεκινώντας από το σπίτι ή την εργασία τους, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα (sms) με τον κωδικό μετακίνησης 1 στο τηλέφωνο 13033 και να ενημερώσουν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ κατά την προσέλευσή τους, για ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους εξεταζόμενους, εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Πηγή: thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια