Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Παπαναστασίου με Μάρκου Μπότσαρη προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι αποτέλεσμα των άκαρπων συναντήσεων εργαζομένων και διοίκησης. Οι δυο πλευρές διαφωνούν ως προς το περιεχόμενο της σύμβασης.

Όπως δήλωσε στο makthes .gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, έκανε λόγο για καταστρατήγηση από πλευράς διοίκησης όλων των αυτών της ΣΣΕ. «Σαν να μην έφτανε αυτό βγήκε ένα κύκλωμα εργασίας, μια υπηρεσία ειδικά στους υπαλλήλους που είναι στην κίνηση με μονά ρεπό περικόπτοντας ημέρες ανάπαυσης εν μέσω πανδημίας» είπε και συμπλήρωσε πως οι εργαζόμενοι αγανακτισμένοι ήρθαν σήμερα να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους. Άφησε ανοικτό μάλιστα το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων στο μέτρο του εφικτού και του νόμιμου.

Οι όποιες προσπάθειες έγιναν τους τελευταίους μήνες, οπότε και συστάθηκε μια σχετική επιτροπή για να εξετάσει το ζήτημα, έπεσαν στο κενό με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν την διοίκηση του Οργανισμού για «κοροϊδία» και να προειδοποιούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και τους εποπτικούς μηχανισμούς, όπως είναι η επιθεώρηση εργασίας. 

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΑΣΘ κάνει λόγο για παράλογα προνόμια, με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Γιώργο Σκόδρα, να αναφέρει στην «ΜτΚ» πριν λίγες εβδομάδες πως οι διαφορές μεταξύ των δυο πλευρών δεν αναφέρονται σε ζητήματα μισθολογικά, αλλά σε «μη μισθολογικές παροχές».

Μετά την κινητοποίηση, το σωματείο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή αυθόρμητη συγκέντρωση των εργαζομένων, (...) είναι το πρώτο ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης ενάντια στις ενέργειες της αποτυχημένης αλλά και επικίνδυνης πλέον διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ.», διότι «εμπαίζουν τους εργαζόμενους και με προφάσεις αποφεύγουν έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο για υπογραφή Σ.Σ.Ε» και «απεναντίας προβαίνουν συνεχώς σε μονομερείς ενέργειες εις βάρος των εργαζομένων».

«Παράλληλα τώρα έρχονται να διαλύσουν και τις οικογένειές μας με ένα εξοντωτικό πρόγραμμα εργασίας. Μειώνουν ημέρες ανάπαυσης και παράλληλα εφαρμόζουν ένα αλλοπρόσαλλο σύστημα που διαλύει κυριολεκτικά κάθε οικογενειακό προγραμματισμό ενώ επιβαρύνει την ψυχική υγεία των εργαζομένων που τόσο απαραίτητη είναι για εργαζόμενους σε μέσα μαζικής μεταφοράς», συνεχίζει η ανακοίνωση και διερωτώνται γιατί συμβαίνουν τα παραπάνω.

«Το αρμόδιο Υπουργείο γνωρίζει; Είναι προφανές. Για να καλύψουν την αποτυχία τους στην ανασυγκρότηση της συγκοινωνίας, προσπαθούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους. Προκαλούν σύγχυση για να μας οδηγήσουν σε κινητοποιήσεις και να μας αποδώσουν ευθύνες για την κατάσταση της συγκοινωνίας ώστε να εξυπηρετηθούν τα σχέδιά τους για νέο ξεπούλημα», απαντά στο ρητορικό ερώτημα που θέτει το σωματείο.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ στο makthes.gr και φωτογραφίες από την κινητοποίηση:

diamartyria-ergazomenoi-oasth.jpg
diamartyria-ergazomenoi-oasth.jpg
diamartyria-ergazomenoi-oasth2.jpg
diamartyria-ergazomenoi-oasth2.jpg
diamartyria-ergazomenoi-oasth4.jpg
diamartyria-ergazomenoi-oasth4.jpg
diamartyria-ergazomenoi-oasth3.jpg
diamartyria-ergazomenoi-oasth3.jpg

πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια