Πρωτοφανή μέτρα στην ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας – «Δεν μπαίνει κανείς χωρίς αρνητικό τεστ»

Πρωτοφανή μέτρα στην ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας – «Δεν μπαίνει κανείς χωρίς αρνητικό τεστ»

Μέτρα παρόμοια με αυτά που αντιστοιχούν κατά την είσοδο στις νοσοκομειακές δομές της χώρας αναγκάζεται να πάρει η διοίκηση της ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας, μετά τα μαζικά διαγνωστικά τεστ στα οποία υποβλήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι την περασμένη Παρασκευή στη μεγαλύτερη ψαραγορά της Βόρειας Ελλάδας και από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

“Από πέρσι τον Φεβρουάριο, οπότε και ξεκίνησε η πανδημία στη χώρα μας έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουμε να προλάβουμε καταστάσεις. Για παράδειγμα, δεν μπαίνει κανείς χωρίς θερμομέτρηση ή αν δεν φορά τη μάσκα του, ενώ γίνονται τακτικότατες απολυμάνσεις” τονίζει χαρακτηριστικά στο GRTimes o διευθυντής της ιχθυόσκαλας, Δημήτρης Αργυριάδης, ο οποίος χωρίς να αναφέρει τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα – την περασμένη εβδομάδα και πριν την διενέργεια μαζικών τεστ, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 10 – αναφέρει ότι η διοίκηση προχωρά από σήμερα στη θέσπιση αυστηρότερων μέτρων για την είσοδο των συναλλασσόμενων στη μεγάλη εμπορική δομή του Δήμου Θερμαϊκού. 

“Από σήμερα (17/2) δεν θα μπαίνει κανένας συναλλασσόμενος στον χώρο της ιχθυόσκαλας χωρίς αρνητικό τεστ και διπλή μάσκα” σημειώνει ο Δημήτρης Αργυριάδης και συμπληρώνει ότι και σήμερα είναι προγραμματισμένη η διενέργεια νέου κύκλου μαζικών τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει και πόσο μεγάλο πρόβλημα. “Μέχρι πρότινος δεν είχαμε καθόλου κρούσματα γιατί λαμβάναμε αυστηρά μέτρα. Και τώρα, αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να είμαστε σίγουροι. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμιά προοπτική να κλείσουμε ενώ δεν έχει κατατεθεί κανένα αίτημα στην Πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση” συμπληρώνει ο κ. Αργυριάδης. 

Έρχονται από παντού – Δεν μπορείς να ξέρεις ποιος έχει νοσήσει

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο πρόεδρος του Σωματείου Πλοιοκτητών της Νέας Μηχανιώνας, Παντελής Κούκιας. “Πράγματι φέρεται να εντοπίστηκαν περίπου δέκα κρούσματα στην ιχθυόσκαλα, αλλά επειδή μιλάμε για μια τεράστια εμπορική δομή την οποία επισκέπτονται συναλλασσόμενοι από όλα τα Βαλκάνια, δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιος έχει νοσήσει και ποιος όχι. Αν τα κρούσματα δηλαδή προέρχονται από τους εμπόρους και τους εργαζόμενους ή από τους επισκέπτες. Για τον λόγο αυτό γίνονται τακτικά μαζικά τεστ από κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ενώ έχουν ληφθεί και αυστηρά μέτρα κατά την είσοδο σε αυτή” τονίζει ο κ. Κούκιας ο οποίος από χθες, βρίσκεται σε δεκαήμερη καραντίνα. 

πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια