Αχνιστή πατατόσουπα με πράσο και μπέικον για να ζεσταθείς από το τσουχτερό κρύο

Αχνιστή πατατόσουπα με πράσο και μπέικον για να ζεσταθείς από το τσουχτερό κρύο

Κάνει κρύο, καιρός για σούπα!

Το ψύχος και τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και ξημέρωσε (στην κυριολεξία) μια άσπρη μέρα για πολλές περιοχές της χώρας.

Σήμερα είναι ιδανική μέρα για να μείνεις στο σπίτι και να χουχουλιάσεις, τρώγοντας κάτι ζεστό που θα σε τονώσει και θα σε κρατήσει.

Τι καλύτερο από μια λαχταριστή, αχνιστή σουπίτσα που θα ζεστάνει το μέσα μας;

Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για σούπα με πατάτα, πράσο και μπέικον είναι ιδανική και θα ξετρελάνει.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες

50 γρ. βούτυρο

50 γρ. ελαιόλαδο

75 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες

150 γρ. πράσο, σε λεπτές φέτες

50 γρ. μπέικον, σε μικρό καρέ

200 γρ. γλυκό καλαμπόκι, κονσέρβα

800 γρ. ζωμός κοτόπουλου

100 γρ. κρέμα γάλακτος

10 γρ. κλωνάρια θυμάρι

αλάτι

ζάχαρη, προαιρετικά

χυμός λεμονιού, προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Μετά από λίγα λεπτά, ρίχνουμε το μπέικον. Ρίχνουμε τις πατάτες, το γλυκό καλαμπόκι, το θυμάρι και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμαριού. Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ, αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα.

Αλατίζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγο γλυκό καλαμπόκι, ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.

Έτοιμη! Καλή όρεξη!

Πηγή: bovary.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια