Μέχρι το Πάσχα η Θεσσαλονίκη αποκτά την πρώτη Πνευμονολογική Κλινική στην ιστορία της!

Μέχρι το Πάσχα η Θεσσαλονίκη αποκτά την πρώτη Πνευμονολογική Κλινική στην ιστορία της!

Την πρώτη Πνευμονολογική Κλινική εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος του δήμου, αποκτά σύντομα η Θεσσαλονίκη, μετά τις συντονισμένες προσπάθειες του προέδρου της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ), Δρ. Ηρακλή Τιτόπουλου και τις αποφάσεις του διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη καθώς επίσης και της διοίκησης του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

“Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ως πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος, υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη ένα αίτημα δεκαετιών. Στο πολεοδομικό συγκρότημα του δήμου της πόλης, δεν υπήρχε ποτέ μα ποτέ πνευμονολόγος, με αποτέλεσμα οι εφημερίες να καλύπτονται από παθολόγους, γεγονός παράνομο και παράτυπο, που δυσκόλευε πρώτα από όλα τους ασθενείς, οι οποίοι έπρεπε να μπουν σε μια παθολογική κλινική με πρόβλημα στον θώρακα και την επόμενη ημέρα να μεταφερθούν στο Παπανικολάου, εάν αυτό εφημέρευε” τόνισε στο GRTimes ο Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος μάλιστα, σημείωσε ότι στο παρελθόν “είχαν γίνει πολλές ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή, ωστόσο για πάρα πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν, μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει καμία κλινική. Με το που αναλάβαμε την διοίκηση της ΕΝΘΕ τον Μάρτιο του 2019, προχωρήσαμε σε σοβαρές διαβουλεύσεις τόσο με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, όσο και με τη διοίκηση του Ιπποκρατείου. Μιλήσαμε με τον κ. Τσαλικάκη, του εξηγήσαμε το πρόβλημα, το κατάλαβε, το αφουγκράστηκε, πέσαμε και πάνω στην περίοδο του κορωνοϊού που αποτελεί άμεσο πρόβλημα πνευμονολογικού χαρακτήρα και το ζήτημα προχώρησε ταχύτατα με την αρχική προκήρυξη θέσεων διευθυντού και δύο πνευμονολόγων εισηγητών”.

Μέχρι το Πάσχα η Θεσσαλονίκη αποκτά την πρώτη Πνευμονολογική Κλινική στην ιστορία της!, φωτογραφία-1

Μέχρι σήμερα που μπορούσε να εξεταστεί ένας ασθενής με πνευμονολογικό πρόβλημα; “Μέχρι τώρα υπήρχαν δύο τμήματα. Ένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου και ένα στο Παπαγεωργίου. Μεταπολεμικά εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε ποτέ πνευμονολογική κλινική. Θα είναι η πρώτη και το θεωρώ τεράστια επιτυχία, πρώτα για τους ασθενείς που στοιβάζονταν στις παθολογικές ακόμη και με επείγοντα περιστατικά όπως αιμοπτύσεις ή κρίσεις άσθματος και περίμεναν υπομονετικά να μεταφερθούν την επομένη. Επιπλέον, με την δημιουργία πνευμονολογικής κλινικής θα βοηθηθεί και η επικοινωνία με τις υπόλοιπες ειδικότητες αλλά και η συνεργασία μεταξύ των γιατρών” εξηγεί ο κ. Τιτόπουλος.   

Όσο για τι απομένει από εδώ και πέρα; Ο πρόεδρος της ΕΝΘΕ είναι ξεκάθαρος: “Απομένει η βούληση της ΥΠΕ και της διοίκησης του Ιπποκρατείου, ώστε να αλλάξει ο Οργανισμός του νοσοκομείου, να γίνει η σύσταση πνευμονολογικής κλινικής και να υποδείξουν τον χώρο, ο οποίος πρέπει να τηρεί κάποιες προϋποθέσεις. Να διαθέτει δηλαδή πάνω από 20 κλίνες, να έχει εργαστήρια, να απασχολεί ειδικευόμενους. Θα πρέπει δηλαδή και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί να τρέξουν ταχύτατα οι γραφειοκρατικές και λειτουργικές διαδικασίες. Είμαι αισιόδοξος πως μέχρι το Πάσχα θα έχουμε τελειώσει με αυτό το θέμα”.

Πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια