Θεσσαλονίκη - Η αγορά ξορκίζει τον κορωνοϊό με το... κόκκινο του Αγ. Βαλεντίνου

Θεσσαλονίκη - Η αγορά ξορκίζει τον κορωνοϊό με το... κόκκινο του Αγ. Βαλεντίνου

Έμποροι αισιοδοξούν για μικρή ανάσα στα ταμεία τους - Λίγες ημέρες πριν τη γιορτή των ερωτευμένων προθήκες καταστημάτων βάζουν τα γιορτινά τους

Στη σκιά του κορωνοϊού, που για μια ακόμη φορά δείχνει τις τελευταίες ημέρες, απειλητικά, τα δόντια του, ανθοπώλες, ζαχαροπλάστες και έμποροι της Θεσσαλονίκης προσπαθούν να τον...ξορκίσουν είτε ντύνοντας τις προθήκες τους στο αιώνιο χρώμα της αγάπης, το κόκκινο, είτε απλά βάζοντας μικρές πινελιές, καθώς πλησιάζει ολοταχώς η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η 14η Φεβρουαρίου.

Η γιορτή των ερωτευμένων, ανεξαιρέτως ηλικίας, μοιάζει να αποτελεί ένα μικρό  «ξεγέλασμα» στη ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία εδώ και περίπου ένα χρόνο παγκοσμίως, με αποτέλεσμα τα αρκουδάκια, οι καρδούλες, τα μπαλόνια, οι κούπες, και ο,τιδήποτε κόκκινο να αναμένεται να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά των καταναλωτών. Τουλάχιστον αυτό προσδοκούν οι έμποροι, φιλοδοξώντας να τονώσουν, κατά τι παραπάνω, τους περιορισμένους τζίρους τους.

Ενδεικτικό της κινητικότητας που δημιουργεί η γιορτή των ερωτευμένων είναι πως ακόμη και μεγάλη πλατφόρμα αναζήτησής προϊόντων έχει εντάξει είδη - έως και κόκκινες προστατευτικές μάσκες - ειδικά για του Αγίου Βαλεντίνου. Μάλιστα η γιορτή των ερωτευμένων είναι μέσα στο δεύτερο μήνα των εκπτώσεων, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερες αγορές για τους αγαπημένους, ή τις αγαπημένες τους σε δελεαστικότερες τιμές.

Πολυκαταστήματα προτείνουν με ηλεκτρονικά μηνύματα στους πελάτες τους τα είδη που έχουν «επιλέξει» για τις ...Βαλεντίνες και τος Βαλεντίνους.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις εταιρειών τεχνολογίας που προσφέρουν επιλεγμένα gadgets σε ελκυστικές τιμές, όπως για παράδειγμα smart watch για εκείνον και εκείνη.

Tην ίδια ώρα σε ρυθμούς εντατικών προετοιμασιών βρίσκονται τα ανθοπωλεία, τα οποία ως είθισται τέτοιες ημέρες στολίζονται για να υποδεχτούν τους ερωτευμένους, όλων των ηλικιών.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης αναμένεται να εφοδιαστούν με πάνω από 100.000 κόκκινα τριαντάφυλλα προκειμένου να είναι «ετοιμοπόλεμα» για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Όπως λένε φιλοδοξούν ο Άγιος των ερωτευμένων να τους δώσει το φιλί της...ζωής προκειμένου τα ταμεία τους να πάρουν μια ανάσα.

Τα λουλούδια αποτελούν δημοφιλή επιλογή  για τον αντρικό πληθυσμό, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των πελατών των ανθοπωλείων στη συγκεκριμένη γιορτή να είναι άντρες.

Την ίδια ώρα και επειδή «ο έρωτας περνάει από το στομάχι», τα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης έχουν γεμίσει με τούρτες και γλυκά σε σχήμα καρδιάς τα ψυγεία, θέλοντας να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες.

Ο σχεδιασμός για τα γλυκά που θα κοσμήσουν τις βιτρίνες ξεκινά ένα μήνα νωρίτερα όπως λένε ζαχαροπλάστες.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια