Θεσσαλονίκη: Ακύρωση δρομολογίων προαστιακού- πρόβλημα στην τηλεδιοίκηση

Θεσσαλονίκη: Ακύρωση δρομολογίων προαστιακού- πρόβλημα στην τηλεδιοίκηση

Αναστάτωση από νωρίς το πρωί στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης καθώς λόγω προβλημάτων στη σύστημα τηλεδιοίκησης Θεσσαλονίκης, ακυρώθηκε το πρώτο πρωϊνό δρομολόγιο του προαστιακού Θεσσαλονίκης- Λάρισας, το επόμενο πραγματοποιήθηκε τελικά με καθυστέρηση ενώ υπήρχαν καθυστερήσεις και στην έλευση εμπορικών τραίνων.

Συγκεκριμένα όπως πληροφορήθηκε το GRTimes.gr, μεταξύ του ΤΧ1 (Διαλογή) και του ΤΧ5 (επιβατικός σταθμός), πολύ νωρίς το πρωί σήμερα υπήρξε διακοπή στο σύστημα τηλεδιοίκησης το οποίο ο ΟΣΕ σαν υπεύθυνος υποδομής, προσπαθεί να αντιμετωπίσει με την τοποθέτηση κλειδούχων που χειροκίνητα αλλάζουν τα «ψαλίδια» αποθιστώντας έτσι την κυκλοφορία των συρμών. Ο ΟΣΕ διερευνά την αιτία του προβλήματος στο σύστημα τηλεδιοίκησης.

Σαν αποτέλεσμα του προβλήματος όμως, καταργήθηκαν τα δρομολόγια 1591 (05:35) απο Θεσσαλονίκη και 1592 από Λάρισα, δεν πραγματοποιήθηκαν . Eπίσης το 1590 δρομολόγιο που ερχόταν από Λάρισα καθυστέρησε στη Σίνδο πάνω από μισή ώρα,  και από τη Θεσσαλονίκη το 1593 έφυγε από τη Θεσσαλονίκη στις 08:05, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας επίσης.

Από τις 6 το πρωί συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, στη γραμμή, ενώ παράλληλα ψάχνουν  να εντοπίσουν το πρόβλημα στο σύστημα τηλεδιοίκησης.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην οποία γίνεται αναφορά για σταδιακή αποκατάσταση του προβλήματα με τοποθέτηση κλειδούχου στο σημείο.

*φωτογραφία αρχείου

Πηγή:grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια