Διαμαρτυρία γονέων στο ΥΜΑΘ για το άνοιγμα των σχολείων (Βίντεο - Φωτ.)

Διαμαρτυρία γονέων στο ΥΜΑΘ για το άνοιγμα των σχολείων

Συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, αντιτιθέμενη στον τρόπο επιστροφής των μαθητών στα θρανία. Μαζί τους διαδήλωσαν και μέλη φοιτητικών και αριστερών οργανώσεων για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που μεταξύ άλλων εισάγει τον θεσμό της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Εναντίον του τρόπου επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και τη δημοτικών σχολείων τάχθηκε η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας προχωρώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης. Μαζί τους διαδήλωσαν και μέλη φοιτητικών και αριστερών οργανώσεων για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που εντάσσει μεταξύ άλλων την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, γονείς μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διαδήλωσαν για την έλλειψη μέτρων προστασίας κατά την επιστροφή των παιδιών τους στις σχολικές τάξεις. Την ίδια ώρα φοιτητές φώναξαν συνθήματα για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και προτείνουν 15 μαθητές ανά τμήμα, νέες σχολικές αίθουσες, μαζικά και δωρεάν τεστ κορονοϊού, προσλήψεις εκπαιδευτικών και δωρεάν παροχή όλων των μέτρων προστασίας στα σχολεία.

Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις ενώ τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Διαμαρτυρία γονέων στο ΥΜΑΘ για το άνοιγμα των σχολείων (Βίντεο - Φωτ.), φωτογραφία-1

Πηγή: makthes.gr/

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια