Εργοδοτικές αυθαιρεσίες: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν από απειλές μέχρι χειροδικία

Εργοδοτικές αυθαιρεσίες: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν από απειλές μέχρι χειροδικία

Καταιγίδα αυθαιρεσιών που φτάνουν ως τις απειλές και την χειροδικία αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα. Η πανδημία του κορωνοιού έχει επιδεινώσει την κατάσταση, καθώς μόνο τις τελευταίες 12 ημέρες στα συνδικάτα έχουν φτάσει 580 καταγγελίες.

Το ακραίο περιστατικό με τον κούριερ που γρονθοκοπήθηκε πριν λίγα 24ωρα από τον προιστάμενό του επειδή δεν πρόλαβε να παραδώσει όλα τα δέματα της ημέρας, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV.

«Αλυσίδα φούρνων σε επαρχιακή πόλη ζήτησε από τους εργαζόμενους να παραδώσουν το Δώρο Χριστουγέννων μέσα σε φακέλους και να τους τοποθετούν σε κουτί από κρουασάν. Όταν εργαζόμενος δεν παρέδωσε τον φάκελο με το δώρο τον απείλησε ότι θα περάσει το βράδυ από το σπίτι να τον «κεράσει κρουασάν». Η τρομοκρατία και η βία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γεγονός», όπως δήλωσε στο OPEN o Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ.

Σε άλλη περίπτωση αυθαιρεσίας, εργοδότης στη Δράμα παραλίγο να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να παίρνει πίσω το Δώρο Χριστουγέννων. Ο πρώτος έλεγχος της Αστυνομίας δεν τον πτόησε και ζήτησε ξανά από τους εργαζόμενους να αφήσουν τα λεφτά στην τουαλέτα

Η συγκεκριμένη υπόθεση της Δράμας έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, όπως και η υπόθεση εργαζόμενης, που όταν αρνήθηκε να επιστρέψει το δώρο στην εργοδότριά της, εκείνη της επιτέθηκε και την έδειρε έξω από τράπεζα. To εν λόγω περιστατικό διαδραματίστηκε στην επαρχία και στο πρόσφατο παρελθόν.

«Η κυρία όρμησε πάνω μου, μπουνιές κλωτσιές, με έριξε πάνω στην τζαμαρία, ο κόσμος δεν είχε καταλάβει τι είχε γίνει, ο κόσμος νόμιζε ότι την έκλεψα επειδή φώναζε φέρε τα λεφτά πίσω, μου δίνει μπουνιά και με σπρώχνει πάνω στο δέντρο με ρίχνει, τέλος πάντων ήρθε ο κόσμος. Θέλει να πάρει τα επιδόματα πίσω να της επιστρέψω ότι δικαιούμαι» δήλωσε η εργαζόμενη.

Πηγή: imerisia.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια