Παράταση lockdown μέχρι τις 18/1: Ανοιγμα σχολείων, κλειστό το λιανεμπόριο - Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Παράταση lockdown μέχρι τις 18/1: Ανοιγμα σχολείων, κλειστό το λιανεμπόριο - Τι ανησυχεί τους ειδικούς

«Είμαστε πάνω από 10 μήνες σε αυτή τη μάχη. Θα προχωράμε βήμα βήμα, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών», είπε κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τόνισε ότι εάν κριθεί απαραίτητο, θα ληφθούν έκτακτα μέτρα ανά περιοχή και κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνονται από τη Γενική Γραμματεία.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, μέχρι και τηΔευτέρα 18 Ιανουαρίουπαρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό διάδωσης του κορωνοϊού.

Αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, αυτά είναι τα εξής:

-Συνεχίζει ναμη λειτουργεί το λιανεμπόριο,

-Κλειστά παραμένουν τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (περιποίηση νυχιών),

-Απαγορεύεται το ψάρεμα και το κυνήγι,

-Για τους χώρους λατρείας παρατείνεται το ισχύον καθεστώς: δηλαδή τέλεση λειτουργιών και χωρίς παρουσία πιστών, ενώ οι κηδείες θα γίνονται με έως 9 άτομα με πρώτου βαθμού συγγενών.

-Στις εταιρίες συνεχίζεται η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό.

-Στα δικαστήρια θα συνεχίζουν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες. Σε ισχύ τα μέτρα για ανώτατο όριο 15 άτομα στην αίθουσα και απόσταση 1,5 μέτρα.

Σχολεία

Για τα σχολεία, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι ανοίγουν τη Δευτέρα νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, σχολεία ειδικής αγωγής, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

-Θα εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα στα σχολεία με διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης αναχώρησης όπου είναι εφικτό, χρήση περισσότερων εισόδων όπου υπάρχουν, όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν να ελεγχθούν δωρεάν μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα και θα ενημερώνονται με sms για το ραντεβού τους. Δυνατότητα δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου υπάρχει για όλου τους πολίτες στη σελίδα testing.gov.gr.

-Ισχύουν όλα τα μέτρα που ισχύουν όπως μάσκα σε εσωτερικούς εξωτερικούς χώρους χρήση αντισηπτικών

-Στους βρεφονηπιακούς προαιρετική η μάσκα για τους μαθητές.

-Θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες και στις περιοχές με πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. 

Αφίξεις από το εξωτερικό

Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα υπόκεινται σε υποχρεωτικό περιορισμό για 7 ημέρες. Επιπρόσθετα θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Ειδικά για τους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα υπόκεινται και σε rapid test στην Ελλάδα, πριν τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, ενώ θα κάνουν τεστ και κατά την αναχώρησή τους.

Στις 17 Ιανουαρίου ξεκινούν η Super League 2 και η Volley League με ειδικά μέτρα.

πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια