Θεσ/νίκη: Άρχισε η αποκατάσταση του Κήπου του Νερού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσ/νίκη: Άρχισε η αποκατάσταση του Κήπου του Νερού

Άρχισαν από σήμερα ουσιαστικά οι εργασίες αποκατάστασης των λιμνών που βρίσκονται στον Κήπο του Νερού στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, μετά τα προβλήματα που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα και τα οποία απειλούσαν την πανίδα που φιλοξενούνταν εκεί.

Τις εργασίες πλήρους αποκατάστασης των λιμνών που διαθέτει ο Κήπος του Νερού στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, άρχισαν σήμερα συνεργεία του δήμου.

Τις τελευταίες ημέρες, κυρίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολίτες είχαν καταγγείλει πως το νερό σε κάποιες από τις λίμνες είχε υποχωρήσει αισθητά, με αποτέλεσμα σε κάποιες από αυτές να έχει μείνει σχεδόν μόνο λάσπη, κάτι που έθετε σε κίνδυνο τη χλωρίδα και την πανίδα που διαθέτουν.

Όπως ανέφερε σήμερα ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε σε δύο από τις πέντε λίμνες που έχουν διαρροή νερού στον πυθμένα. Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αφαίρεσης του φυτικού υλικού – καλαμιές και νούφαρα –  που υπάρχει στις λίμνες, ώστε στη συνέχεια αυτές να αδειάσουν, να καθαριστούν, να μονωθεί σωστά ο πυθμένας και να ξαναγεμίσουν.

Θεσ/νίκη: Άρχισε η αποκατάσταση του Κήπου του Νερού (ΦΩΤΟ-VIDEO), φωτογραφία-1

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, απομακρύνονται σταδιακά και τα ψάρια και οι νεροχελώνες (κόι, χρυσόψαρα και ένα ενδημικό είδος), ενώ θα γίνει προσπάθεια να διασωθεί όσος περισσότερος γόνος γίνεται, στο μέτρο πάντοτε του εφικτού.

Θεσ/νίκη: Άρχισε η αποκατάσταση του Κήπου του Νερού (ΦΩΤΟ-VIDEO), φωτογραφία-2

Στόχος είναι, τόσο οι λίμνες στον Κήπο του Νερού, όσο και ο χώρος γύρω από αυτές, να αποκατασταθούν για να μπορέσουν να αποτελέσουν και πάλι, ένα από τα αγαπημένα σημεία επίσκεψης χιλιάδων πολιτών.

Θεσ/νίκη: Άρχισε η αποκατάσταση του Κήπου του Νερού (ΦΩΤΟ-VIDEO), φωτογραφία-3
Θεσ/νίκη: Άρχισε η αποκατάσταση του Κήπου του Νερού (ΦΩΤΟ-VIDEO), φωτογραφία-4

Πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια