Θεσσαλονίκη: Απίστευτες εικόνες στο Θερμαϊκό – Γέμισε… αντισηπτικά χεριών

Θεσσαλονίκη: Απίστευτες εικόνες στο Θερμαϊκό – Γέμισε… αντισηπτικά χεριών

Τα αντισηπτικά μαντηλάκια έγιναν απαραίτητο «αξεσουάρ» τους τελευταίους μήνες για τους περισσότερους με την έλευση του κορωνοϊού στη ζωή μας. Η ασυνειδησία ωστόσο ορισμένων δεν σταμάτησε ποτέ με αποτέλεσμα να γεννούνται κίνδυνοι ρύπανσης με την απόρριψή τους οπουδήποτε στο δρόμο, ακόμη και στη θάλασσα.

Το αποτέλεσμα είναι ορατό με μία βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου και ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων χιλιάδες στην κυριολεξία μαντηλάκια που έχουν πεταχτεί εκτός κάδων συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία.

Αυτό αντίκριζε χθες, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες του TyposThes, και όποιος βρισκόταν στον Κελλάριο Όρμο, με το θέαμα να είναι απογοητευτικό.

mantilakia6.jpg
mantilakia6.jpg

Είναι προφανές πως το ζήτημα των θαλάσσιων απορριμμάτων γίνεται ξανά επίκαιρο και στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς έχει αυξηθεί δραματικά η ποσότητα των ατομικών προστατευτικών υλικών μιας χρήσης που καταλήγουν σε θάλασσες και ακτές.

Το γεγονός ότι η αποσύνθεση τους γίνεται με αργούς ρυθμούς, προϊόντα όπως και τα υγρά μαντηλάκια συσσωρεύονται με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η θαλάσσια ζωή.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι για λόγους υγιεινής, τα υλικά αυτά πρέπει να απορρίπτονται στον απλό κάδο απορριμμάτων και όχι στην ανακύκλωση.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια