Η Θεσσαλονίκη θυμίζει πόλη με lockdown – Αδειοι δρόμοι, μαγαζιά χωρίς κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Η Θεσσαλονίκη θυμίζει πόλη με lockdown – Αδειοι δρόμοι, μαγαζιά χωρίς κόσμο

Η πρώτη Δευτέρα του 2021 βρήκε την Θεσσαλονίκη να “χτυπιέται” από ισχυρή βροχή. Το μουντό σκηνικό που διαμορφώθηκε αντικατοπτρίζεται και στην εικόνα που είχε σήμερα η πόλη.

Από τη μία το γεγονός πως οι γιορτές έφτασαν στο τέλος, από την άλλη η ισχυρή βροχή, αλλά και τα πιο αυστηρά μέτρα που ισχύουν από χθες, και η Θεσσαλονίκη έχει εικόνα πόλης σε lockdown. Θυμίζει αρκετά την εικόνα που είχε την άνοιξη.

Δρόμοι και πεζοδρόμια είναι άδεια. Μετρημένοι είναι οι πολίτες που κυκλοφορούν στους δρόμους. Πολύ λίγα τα οχήματα σε σχέση με ότι βλέπαμε μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτά όμως, έχουν αντίκτυπο σε όσα καταστήματα παραμένουν ανοικτά. Αναφερόμαστε σε εκείνα στον κλάδο των τροφίμων και σε όσα μπορούν να λειτουργούν, καθώς το clickaway δε λειτουργεί.

Η εικόνα σήμερα είναι απογοητευτική. Μέσα στην αγορά Καπάνι, οι επαγγελματίες βλέπουν τα προϊόντα τους να μένουν άθικτα στους πάγκους και φοβούνται για την επόμενη μέρα.

Οσο η αγορά μένει κλειστή, όσο δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί ελεύθερα και όσο παραμένει θολό το τοπίο για επιστροφή στην κανονικότητα, τόσο το άγχος της επιβίωσης αυξάνεται.

“Θα περιμένουμε να δουλέψουμε πάλι τη Μεγάλη Εβδομάδα;”, αναρωτιούνται άνθρωποι της αγοράς, καθώς βλέπουν πως το lockdown μπορεί να φτάσει μέχρι και το Πάσχα. Αυτό, όπως λένε, θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις, καθώς αρκετοί θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Η Θεσσαλονίκη θυμίζει πόλη με lockdown – Αδειοι δρόμοι, μαγαζιά χωρίς κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ), φωτογραφία-1
Η Θεσσαλονίκη θυμίζει πόλη με lockdown – Αδειοι δρόμοι, μαγαζιά χωρίς κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ), φωτογραφία-2
Η Θεσσαλονίκη θυμίζει πόλη με lockdown – Αδειοι δρόμοι, μαγαζιά χωρίς κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ), φωτογραφία-3
Η Θεσσαλονίκη θυμίζει πόλη με lockdown – Αδειοι δρόμοι, μαγαζιά χωρίς κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ), φωτογραφία-4
Η Θεσσαλονίκη θυμίζει πόλη με lockdown – Αδειοι δρόμοι, μαγαζιά χωρίς κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ), φωτογραφία-5

Πηγή: thes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια