Σήμερα η κρίσιμη ημέρα για τα σχολεία – Συνεδριάζει η επιτροπή για το άνοιγμα

Σήμερα η κρίσιμη ημέρα για τα σχολεία – Συνεδριάζει η επιτροπή για το άνοιγμα

Σήμερα αναμένονται οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων προκειμένου η κυβέρνηση για να δώσει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει δια στόματος Στέλιου Πέτσα πως θεωρείται δεδομένο το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, πραγματοποιείται σήμερα σύσκεψη της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου, αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα μέτρα που θα ισχύσουν στις σχολικές μονάδες όταν επιστρέψουν οι μαθητές και εκκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία.

Η σύσκεψη των ειδικών θα επαναληφθεί και προς το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να ελεγχθούν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης προβλέπεται το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων. Ο κ. Πέτσας τόνισε μάλιστα πως το αυστηρό lockdown επιβλήθηκε προληπτικά ενώ παράλληλα διευκολύνει τους ειδικούς.

«Έχοντας υπόψη την κατάσταση των κρουσμάτων και της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, αποφασίστηκε να ζητήσουμε απ’ όλους τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι για αυτή την εβδομάδα, ώστε να ρίξουμε ακόμα πιο γρήγορα το επιδημιολογικό φορτίο και να ανοίξουν τα σχολεία μας με ασφάλεια» υπογράμμισε. «Είναι προφανές ότι με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης, διευκολύνονται και οι ειδικοί στις αποφάσεις τους στην επιτροπή, γιατί είναι πραγματικά δύσκολο, 4 του μηνός να ξέρει κανείς τι θα συμβαίνει στις 11», πρόσθεσε.

Με αυστηρά μέτρα η λειτουργία των σχολείων

Στη σημερινή σύσκεψη οι ειδικοί θα εξετάσουν από κοινού με την υπουργό Παιδείας το σχεδιασμό στον οποίο μεταξύ άλλων  προβλέπεται η διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό.

Επίσης θα εξεταστεί και η δυνατότητα εφαρμογής σχεδίου διαφοροποίησης των ωρών  έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων αλλά και της χρήσης όλων των εισόδων των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός.

Αυτό αφορά κυρίως τους μικρούς μαθητές, όπου υπενθυμίζεται υπήρξαν προβλήματα με τους συνοδούς τους τόσο κατά τις ώρες άφιξης όσο και κατά τις ώρες αναχωρήσεις.

Από την άλλη, σε συνέντευξή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας  του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος υπογράμμισε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο για το άνοιγμα των σχολείων.

«Εάν το νέο lockdown δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα,  τότε θα πρέπει να ‘παγώσει’ η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. Αυτό όμως θα κριθεί μια ή δύο ημέρες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία», σημείωσε.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια