Ψητά λαχανικά με φασκόμηλο και σπόρους κολοκύθας -Ενα πιάτο γεμάτο χρώματα και άρωμα

Ψητά λαχανικά με φασκόμηλο και σπόρους κολοκύθας -Ενα πιάτο γεμάτο χρώματα και άρωμα

Κάθε υλικό που μαγειρεύεται με μεράκι αλλάζει γεύση. Όπου μεράκι, βάλτε χρόνο, προσοχή και ποιοτικές πρώτες ύλες.

Ενα πολύχρωμο πιάτο γεμάτο αρώματα προτείνουν τα Ζara Home μέσα από την σελίδα τους και κάνουν πρωταγωνίστρια την κολοκύθα.

«Ψητά λαχανικά με σπόρους κολοκύθας και φασκόμηλο»: αυτή η συνταγή σας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσετε κάθε μέρος του αγαπημένου λαχανικού. Οι σπόροι της κολοκύθας μετατρέπονται σε άρτυμα που θα χαρίσει έξτρα νοστιμιά στο πιάτο.

Κολοκύθα, καρότα, παστινάκι, πατάτες και μια αγκινάρα συνθέτουν τον πολύχρωμο καμβά στο αρωματικό πιάτο που θα ξεχωρίσει στο τραπέζι.

Το ευεργετικό φασκόμηλο είναι αυτό που κάνει την διαφορά στο άρωμα. To έξτρα τιπ, όπως αναφέρεται στο website των Ζara Home, είναι να περάσουμε τα λαχανικά από το τηγάνι πριν τα τοποθετήσουμε στο ταψί του φούρνου.

Yλικά:

1/2 κολοκύθα (με τους σπόρους)

3 καρότα (αν βρούμε κίτρινα και μοβ, καλύτερα)

6 καρότα baby

1 παστινάκι (ελαφόβοσκο)

8 μωβ πατάτες (αν αντικατασταθούν από άσπρες να είναι μικρές)

1 αγκινάρα

Φρέσκο φασκόμηλο

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το άρτυμα από σπόρους κολοκύθας:

Τους σπόρους από 1 κολοκύθα

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Πιπέρι

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC και, στο μεταξύ απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου (όχι στη σχάρα).

Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Αφαιρούμε τα νήματα της κολοκύθας και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, χωρίς να επικαλύπτει το ένα το άλλο. Αφήνουμε να στεγνώσουν.

Βάζουμε τους σπόρους σε ταψί φούρνου, αφού πριν έχουμε απλώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και ανακατεύουμε με το μέλι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλουμε μια πικάντικη πινελιά, μπορούμε να προσθέσουμε λιγάκι χτυπημένο πιπέρι καγιέν. Βάζουμε ξανά στο φούρνο για 10 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Αυξάνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 180ºC. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το μισό της κολοκύθας σε σφήνες (δεν είναι απαραίτητο να βγει η φλούδα, εάν είναι λεπτή), κόβουμε τα μεγάλα καρότα, το παστινάκι (ελαφόβοσκο) και τις μοβ πατάτες σε τρία μέρη.

Τσιγαρίζουμε αυτά τα λαχανικά σ’ ένα πολύ ζεστό ταψί με πολύ λίγο λάδι, λίγο αλατοπίπερο και τα τοποθετούμε στον ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.
Βράζουμε χωρίς να ξεφλουδίσουμε την αγκινάρα και μια φέτα λεμονιού για 5 λεπτά. Μετά, στραγγίζουμε, αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα της αγκινάρας και κόβουμε σε δύο μισά κατά μήκος. Κι αυτά με την σειρά τους, σε δύο άλλα κομμάτια. Προσθέτουμε τα κομμάτια στον δίσκο όπου βρίσκονται τα άλλα λαχανικά.

Προσθέτουμε τα καρότα baby και τα φύλλα φασκόμηλο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Αφήνουμε στο φούρνο για να ψηθεί περίπου 25 - 30 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε με τους σπόρους κολοκύθας από επάνω.

Περισσότερες συνταγές από τα Ζara Home

Πηγή: bovary.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια