Θεσσαλονίκη: 80 φιαλίδια στο «Παπανικολάου» για εμβολιασμό υγειονομικών κατά του κορονοϊού (φωτ.)

Θεσσαλονίκη: 80 φιαλίδια στο «Παπανικολάου» για εμβολιασμό υγειονομικών κατά του κορονοϊού

Η διοίκηση του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» παρέλαβε σήμερα, Κυριακή λίγο πριν τις 12:00, 400 δόσεις του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, η ποσότητα αυτή αναλογεί σε 80 φιαλίδια. Η διοικήτρια Μαρία Γιογκατζή και ο αναπληρωτής διοικητής, Δ. Βαλαρούτσος, οι υπεύθυνοι του εμβολιαστικού κέντρου μαζί με άλλους υγειονομικούς περίμεναν, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία με αγωνία το «σωτήριο κουτί». 

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει δοκιμαστεί από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα πολλές φορές αφού περιθάλπει ασθενείς με κορωνοιό και από περιοχές της πληγείσας δυτικής Μακεδονίας. Παρούσα στη διαδικασία παραλαβής ήταν και η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος – παράρτημα Μακεδονίας Θράκης δια του προέδρου της Γιώργου Μπαλιόζογλου. Όπως μαθαίνουμε, χθες, «άναψαν τα τηλέφωνα» ανάμεσα σε νοσηλευτές όλων των νοσοκομείων της χώρας προκειμένου να διαπιστωθεί αν η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά. Οι φόβοι των περισσότερων εργαζομένων στις ΜΕΘ είναι μην κολλήσουν την ώρα που έχει βρεθεί το εμβόλιο και γίνονται εμβολιασμοί σε άλλους, συναδέλφους και... μη.

Να θυμίσουμε ότι το υπουργείο με χθεσινή ανακοίνωση, ύστερα από καταγγελίες -συνδικαλιστών του ΕΣΥ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης- για... αλαλούμ και καθυστερήσεις στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της διαδικασίας τόνισε ότι «οι εμβολιασμοί υγειονομικών συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα εννέα νοσοκομεία της χώρας. Μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν πραγματοποιηθεί 3.001 εμβολιασμοί. Πρωτοχρονιά έγιναν 264 ενώ τη δεύτερη μέρα του χρόνου 344 εμβολιασμοί. Όλα τα νοσοκομεία έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 ως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 νοσοκομεία».

Στιγμιότυπο από την παραλαβή των 80 φιαλιδίων σήμερα το «Γ. Παπανικολάου»:

papanikolaou-emvolia-koronoios.jpg
papanikolaou-emvolia-koronoios.jpg

Δείτε εδώ τις λίστες των δομών υγείας που θα γίνουν εμβολιασμοί αύριο, όπως έγραψε σήμερα το makthes.gr:

listes-emvoliasmon-koronoios.jpg
listes-emvoliasmon-koronoios.jpg
listes-emvoliasmon-koronoios2.jpg
listes-emvoliasmon-koronoios2.jpg
listes-emvoliasmon-koronoios3.jpg
listes-emvoliasmon-koronoios3.jpg

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια