Εξαδάκτυλος: Πένθιμη μουσική στη Θεσσαλονίκη - «Βόμβα» έτοιμη να εκραγεί η Αττική

Εξαδάκτυλος: Πένθιμη μουσική στη Θεσσαλονίκη - «Βόμβα» έτοιμη να εκραγεί η Αττική

«Εξακολουθεί να παίζει πένθιμη μουσική στην πόλη μας, η Θεσσαλονίκη δεν βγήκε από το κόκκινο, ενώ στην Αττική υπάρχει μια βραδυφλεγής βόμβα», τόνισε, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας το πρωί στον Real Fm 107,1.

«Μπορεί πλέον να μην έχουμε θύματα όπως αυτά που θα είχαμε από πτώση αεροπλάνου, αλλά έχουμε θύματα που θα είχαμε από πτώση τουριστικού λεωφορείου σε γκρεμό», πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος και επισήμανε ότι «δεν πρέπει να μας δημιουργείται εθισμός σε αυτούς τους αριθμούς».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου πρόσθεσε ότι οι αριθμοί μειώνονται μεν, αλλά με αργό και βασανιστικό ρυθμό. «Στις 26 Οκτωβρίου νοσηλεύονταν στην εντατική 95 άνθρωποι και είχαν πεθάνει 7 ασθενείς. Στις 26 Νοεμβρίου διασωληνωμένοι ήταν 608 άνθρωποι και τα θύματα ήταν 99. Στις 26 Δεκεμβρίου οι διασωληνωμένοι ήταν 473 και τα θύματα 46.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι στην άνοδο, μέσα σε 30 μέρες, οι διασωληνωμένοι εξαπλασιάστηκαν, ενώ στην κάθοδο μέσα σε ένα μήνα οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, επισήμανε ότι στην επιτροπή των ειδικών αποφασίστηκε ότι πρέπει αυτή η συζήτηση να γίνει αργότερα, όταν υπάρχουν περισσότερα δεδομένα και αναλόγως με την κατάσταση που θα επικρατεί υγειονομικά. Αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, τόνισε ότι η συζήτηση αυτή δεν έχει απασχολήσει ακόμη στην επιτροπή.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια