Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε υποκατάστημα εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας επί της οδού Αγίου Δημητρίου τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε η αναρχική ομάδα «Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Προλεταριακής Αντεκδίκησης», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επίθεση έγινε στο υποκατάστημα της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας NRG που αποτελεί θυγατρική του ομίλου Motor Oil, με αφορμή έκρηξη στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους και από την οποία τραυματίστηκαν 4 εργαζόμενοι.

Σημειώνεται ότι προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα εργατικά ατυχήματα είναι δολοφονίες των αφεντικών

Το βράδυ της 31ης Γενάρη, κατά τη διάρκεια έκρηξης στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil (το μεγαλύτερο αμιγώς ιδιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα της Ελλάδας) στους Αγίους Θεοδώρους τραυματίζονται βαριά 4 εργαζόμενοι, 2 εκ των οποίων μεταφέρονται έκτακτα σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων της Αθήνας. Η έκρηξη αφορά τη μονάδα «3700», όπου φυλάσσονται ευπαθή χημικά για τη βελτίωση των καυσίμων, ενώ το ίδιο το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια Αττικής-Βοιωτίας-Εύβοιας-Κορινθίας τόνιζε πως στις εργασίες συντήρησης που γίνονταν τις προηγούμενες βδομάδες, υπήρχαν και άλλα περιστατικά τα οποία ευτυχώς δεν οδήγησαν σε σοβαρό τραυματισμό άλλων συναδέλφων. 10 μήνες μετά τη νοσηλεία του στη ΜΕΘ με εκτεταμένα βαριά εγκαύματα στο 65% του σώματός του (στο κεφάλι, τα χέρια και την πλάτη), ο 42χρονος εργάτης Φίλιππος Παππάς αφήνει την τελευταία του πνοή για τα κέρδη των αφεντικών. Την ίδια κατάληξη έχει ακόμα ένας εργαζόμενος στα κάτεργα της LPC, που αποτελεί θυγατρική του ομίλου έπειτα από πτώση κατα τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε ύψος στις 4 Αυγούστου.

Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο

Το αίμα των νεκρών εργατών στα κάτεργα των καπιταλιστών οπλίζει το ταξικό μας μίσος και την οργή για κάθε θυσία στο βωμό του κέρδους και της απληστίας. Γίνεται μελανοδοχείο για να γραφτεί η κάθε γραμμή αυτής της προκήρυξης στη μνήμη κάθενος ξεχωριστά. Σαν μια πρώτη απάντηση στις παραπάνω εργοδοτικές δολοφονίες αλλά και κάθε προλεταριακή θυσία για τα συμφέροντα των καπιταλιστικών μονοπωλείων, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο υποκατάστημα της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας NRG που αποτελεί θυγατρική του ομίλου Motor Oil, στην οδό Αγίου Δημητρίου με Σουρή στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Δεκέμβρη. Οι νεκροί του ταξικού πολέμου ζούνε μέσα στις φλόγες της αντίστασης και της αντεκδίκησης για τον άδικο χαμό τους.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί δεκάδες εργοδοτικές δολοφονίες με βάση τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στον κλάδο της ενέργειας, που αποτελεί κεντρική επιταγή της κυβερνητικής πολιτικής σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Την ίδια στιγμή οι καπιταλιστικές επενδύσεις ρημάζουν και λεηλατούν τη φύση σκορπώντας τη φτώχεια και τον θάνατο στις τοπικές κοινωνίες. Το αίμα των νεκρών εργατών στα εργασιακά κολαστήρια της ΛΑΡΚΟ, της Motor Oil, της ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΚΤΩΡ, των ΕΛΠΕ και κάθε άλλου ενεργειακού κάτεργου, γεμίζει τα ταμεία του κράτους και των αφεντικών που τζογάρουν τις ζωές μας στο ενεργειακό χρηματιστήριο. Όσο για τα μέτρα υποστήριξης των εργαζομένων μέσα στα βιομηχανικά κρατητήρια λόγω της πανδημίας, το κράτος και οι βιομήχανοι είναι υπεύθυνοι για την πιο σύγχρονη κοινωνική γενοκτονία με ταξικά χαρακτηριστικά.

Καλούμε την προλεταριακή βάση να κατανοήσει τα συμφέροντα, τη δύναμη και την ισχύ της. Να οργανωθούμε και να στηρίξουμε κάθε ταξική πρωτοβουλία με μαχητικό πρόσημο και αντικρατικό προσανατολισμό. Να οπλίσουμε τις αντιστάσεις μας και να αντεπιτεθούμε στο κράτος, τα αφεντικά και τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες του θεσμικού συνδικαλισμού.

Καμία αυταπάτη για τον καπιταλισμό

Είμαστε το λάδι στη φωτιά των ταξικών αντιστάσεων

Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Προλεταριακής Αντεκδίκησης».

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια