Συνταγή για αρωματικό κέικ με σοκολάτα, καφέ και μπαχαρικά

Συνταγή για αρωματικό κέικ με σοκολάτα, καφέ και μπαχαρικά

Η σοκολάτα, ο καφές και μπαχαρικά όπως τα γαρίφαλα, το τζίντζερ κι ο γλυκάνισος, ενώνονται και η γεύση που χαρίζουν σε αυτό το κέικ υπόσχεται να ενθουσιάσει τους μικρούς και τους μεγάλους τις φετινές, ιδιαίτερες γιορτές που θα μας βρουν στο σπίτι.

Το «πικάντικο» αυτό κέικ αξίζει μια θέση στο τραπέζι σας τις γιορτινές ημέρες κι ένα κομμάτι του, με το ζεστό ρόφημα της αρεσκείας σας, θα δημιουργήσει μια εικόνα θαλπωρής.

Τα χειροποίητα φαγητά και γλυκίσματα που απολαμβάνουμε αυτή την περίοδο και είναι γεμάτα αρώματα και με μεράκι φτιαγμένα, μάς θυμίζουν ότι στην τρελή πορεία της καθημερινότητάς μας, κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά.

Φτιάξτε το γλυκό για την οικογένειά σας ή χαρίστε το σε εκείνους που αγαπάτε!

Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση:

Υλικά:

250 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 gr καστανή ζάχαρη

40 gr αυθεντικό κακάο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού χημική μαγιά

250 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής

1 και 1/2 κουταλάκι γλυκού αλεσμένη κανέλα

1/2 κουταλάκι γλυκού αλεσμένα γαρίφαλα

1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο τζίντζερ

3 αλεσμένοι σπόροι γλυκάνισου

1/4 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 φλιτζάνι δυνατό καφέ καλής ποιότητας

4 αβγά

1 φλιτζάνι αποξηραμένα μύρτιλλα ή σταφίδες

150 gr σοκολάτας 60% κομμένη σε κομμάτια

1 ποτήρι μπράντι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και αλείφουμε τη φόρμα με βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα, πασπαλίζουμε με αλεύρι και αφαιρούμε το πλεονάζον αλεύρι.

Χτυπάμε την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ κρεμώδες.

Βάζουμε μαζί όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, μαγιά, σόδα, κακάο, κανέλα, γαρίφαλα και γλυκάνισο). Τα βάζουμε στην άκρη.

Όταν το βούτυρο γίνει κρεμώδες, προσθέτουμε τα αβγά, ένα ένα, εναλλάσσοντας με μία κουταλιά από το μείγμα με το αλεύρι.

Βάζουμε στο υπόλοιπο του μείγματος με το αλεύρι, το τζίντζερ, τον καφέ και το μπράντι μέχρι να αποκτήσουν ομογενοποιημένη υφή.

Με μια σπάτουλα, ενσωματώνουμε τα μύρτιλλα ή τις σταφίδες, και την κομμένη σοκολάτα.

Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 15 - 20 λεπτά. Ξεφορμάρουμε.

Την συνταγή θα βρείτε στη σελίδα των Zara Home.

Πηγή: bovary.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια