“Παπανικολάου”: Γιατροί είπαν τα κάλαντα κάτω από τα παράθυρα των νοσηλευομένων (VIDEO)

“Παπανικολάου”: Γιατροί είπαν τα κάλαντα κάτω από τα παράθυρα των νοσηλευομένων (VIDEO)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, παραμονή Χριστουγέννων. Ειδικευόμενοι και Ειδικοί γιατροί, τραγούδησαν τα κάλαντα κάτω από τα παράθυρα νοσηλευομένων με κορονοϊό, για να τους εμψυχώσουν.

«Ακολουθείστε τη μουσική» μας, είπαν οι καλαντιστές, με κιθάρες, ακορντεόν, γκάιντα, καβάλι, κρουστά και φωνές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην αρχή, είπαν τα κάλαντα στις 9.30 π.μ., στο πλάτωμα κάτω από τα παράθυρα των κλινικών covid στο Πέτρινο Κτήριο (εμβληματική ονομασία ταυτισμένη και με τα πέτρινα χρόνια του σανατορίου). Στην συνέχεια, μπροστά από το Πέτρινο κτήριο, όπου μπόρεσαν να τους δουν και να τους ακούσουν οι χειρουργικές κλινικές και η Γαστρεντερολογική Κλινική, κατά τις 10.15. Μετά, στο κτήριο Ζωοδόχου Πηγής, όπως λέγεται, (γιατί εγκαινιάστηκε ως «κτήριο του Σανατορίου Φυματιώντων» την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής) μπροστά από τα παράθυρα, όπου στεγάζονται η Γ Νευρολογική Κλινική ΑΠΘ, η ΩΡΛ και η Οφθαλμολογική Κλινική (όλες ακόμα Covid), στις 10.40. Έπειτα, στον διάδρομο των Παθολογικών κλινικών στις 11 πμ.

Περνώντας, είχαν τη δυνατότητα να τους δουν από την Ψυχιατρική Κλινική Παιδιών και Εφήβων, οι νεότεροι νοσηλευόμενοι του Νοσοκομείου. Τέλος, στο μεγάλο σαλόνι του Νέου Κτηρίου, ένα από τα νεότερα κτήρια του Νοσοκομείου, το μόνο που στεγάζει ακόμα non covid κλινικές, με εξαίρεση τη Β ΜΕΘ αλλά και τη Στεφανιαία Μονάδα που φιλοξενεί post covid ασθενείς, δηλαδή ασθενείς που έχουν εξέλθει από ΜΕΘ και έχουν ανάγκη αποκατάστασης , στις 11.30 π.μ.

«Θα φοράμε μάσκες και θα είμαστε σε μεγάλη απόσταση» είπαν οι γιατροί –καλαντιστές, οι οποίοι είχαν μαζί τους και ένα κουτί για να ρίξει τον οβολό του, όποιος ήθελε, για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου.

Πηγή: thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια