Χριστούγεννα με αυστηρούς ελέγχους – Πώς θα γίνουν οι χριστουγεννιάτικες επισκέψεις

Χριστούγεννα με αυστηρούς ελέγχους – Πώς θα γίνουν οι χριστουγεννιάτικες επισκέψεις

Σε  πλήρη εφαρμογή βρίσκεται από χθες το βράδυ το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων. Κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού την εορταστική περίοδο.

Εκτεταμένοι είναι οι έλεγχοι για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίαςμετά τις 22:00, οι οποίοι ήταν κάτι περισσότερο από αισθητοί χθες την πρώτη ημέρα διεξαγωγής τους.

Εξάλλου, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί με επίγεια και εναέρια μέσα (drones) συμβάλλουν στην τήρηση των μέτρων, ενώ μπλόκα ελέγχου έχουν στηθεί στα:

· διόδια

· κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο,

· εισόδους-εξόδους των πόλεων,

· υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, πλατείες

· και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

Χριστούγεννα με αυστηρούς ελέγχους – Πώς θα γίνουν οι χριστουγεννιάτικες επισκέψεις, φωτογραφία-1

Κλιμάκια Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα διενεργούν καθημερινά ελέγχους σε κεντρικά σημεία της πόλης, πλατείες, σταθμούς διοδίων, σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, σιδηροδρομικό σταθμό, αερολιμένα Θεσσαλονίκης κ.α. , ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων.

Την ίδια ώρα, η έντονη κίνηση στις οδικές αρτηρίες τις τελευταίες ημέρες έχει θορυβήσει ιδιαιτέρως τους επιστήμονες, καθώς ελλοχεύει σταθερά ο κίνδυνος ενός τρίτου κύματος, στις αρχές του νέου έτους. «Είναι σημαντικό να αυτοσυγκρατηθούμε λίγο αυτές τις ημέρες, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο» εξήγησε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, καθώς οι εικόνες συνωστισμού που επικρατούν στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες εν μέσω γιορτών θυμίζουν, όπως επισήμανε ο Καθηγητής, ανάλογες του Λονδίνου, με αποτέλεσμα το σκληρό lockdown στη βρετανική πρωτεύουσα.

Θεία Λειτουργία με περιορισμούς

Με αυστηρά μέτρα πραγματοποιείται σήμερα ηΘεία Λειτουργίαπαρουσία πιστών στις εκκλησίες της χώρας. Η εκτέλεση λειτουργιών στις εκκλησίες παρουσία πιστών προβλέπεται για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.  Εντός του χώρου λατρείας επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ., με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση. Ο μέγιστος αριθμός παριστάμενων είναι 25 άτομα ενώ στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών τα 50 άτομα. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή στον χώρο λατρείας. Η μετάβαση στους ναούς γίνεται επίσης υποχρεωτικά με SMS και κωδικό «6».

Πώς θα γίνουν οι χριστουγεννιάτικες επισκέψεις

Δύο οικογένειες μέχρι 9 άτομα μπορούν να συγκεντρωθούν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Σε περίπτωση υπεράριθμων, σύμφωνα και με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Αστυνομία μπορεί να διενεργήσει έλεγχο μετά από καταγγελία, παρουσία εισαγγελέα και να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, και θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Για τις μετακινήσεις την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι πολίτες θα κάνουν χρήση του κωδικού «6».

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια