Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα με απαγόρευση κυκλοφορίας και sms στο 13033

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα με απαγόρευση κυκλοφορίας και sms στο 13033
Σαρωτικοί έλεγχοι της Αστυνομίας και βαριά πρόστιμα στα «κορονοπάρτι» - Τι ισχύει με τις μετακινήσεις

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και πρωτόγνωρα από κάθε άποψη, με απαγόρευση κυκλοφορίας, με lockdown, με κορονοϊό και χωρίς κάλαντα. Ιδιαίτερη η φετινή παραμονή Χριστουγέννων, με την αστυνομία να ξεκινά από σήμερα αυστηρούς ελέγχους, εφόδουςκαι βαριά πρόστιμα στα «κορονοπάρτι» που αρκετοί φαίνεται να σχεδιάζουν για τις ημέρες των εορτών.  

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. «καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν» όσοι σκέφτονται να διοργανώσουν μικρά ή και μεγάλα ρεβεγιόν για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τουλάχιστον με 600 ευρώ πρόστιμο (300 για άσκοπη μετακίνηση και 300 για μάσκα εάν υποθέσει κανείς ότι μέσα στο σπίτι κανείς δε θα φορά τη μάσκα του) θα φύγει από το ρεβεγιόν όποιος συμμετέχει σε συνάθροιση την οποία θα αντιληφθούν οι Αρχές, ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού εκτός από τα 600, θα κληθεί να πληρώσει και το πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

Τις κρίσιμες ημέρες, η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και την επιτροπή των λοιμοξιολόγων, έτσι ώστε τα σχέδια των ελέγχων να διαμορφώνονται ανάλογα με την επιδημιολογική ταυτότητα κάθε περιοχής ξεχωριστά, και να δίνεται βάρος στις «ταλαιπωρημένες» περιοχές. Ιδιαίτερα, από τις 10 το βράδυ έως τις 5 πρωί, τις κρίσιμες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάςπεριπολικάαστυνομικοί της ομάδες ΔΙΑΣ, κλιμάκια της Τροχαίας αλλά και αστυνομικοίόλων των ειδικοτήτων θα βρίσκονται στους δρόμους. Στόχος, να ελεγχθούν όλοι όσοι θα βρίσκονται στο δρόμο εκείνες τις ώρες.

Βελτιώνεται η κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτική Αττική

Για πρώτη φορά την Τετάρτη μετά από αρκετό καιρό ο αριθμός των διασωληνωμένων υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 500, μολονότι τα κρούσματα ήταν κατά τι αυξημένα και πλησίασαν τα 1.000 (937). Στην Αττική πάντως διαπιστώνεται πτώση των κρουσμάτων κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και στη Θεσσαλονίκη η μείωση έφτασε το 28%, αν και το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει τρεις φορές υψηλότερο από αυτό της Αττικής.

πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια