Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το Θεαγένειο

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το Θεαγένειο

Στο Θεαγένειο βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, όπου είχε συνάντηση με τη διοικήτρια του νοσοκομείου αλλά και το σωματείο εργαζομένων, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφέρει:

“Το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, επισκέφθηκε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί στο μοναδικό ειδικό ογκολογικό νοσοκομείο της βορείου Ελλάδας, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ένα νοσοκομείο αναφοράς για ογκολογικά περιστατικά, το οποίο καλύπτει μια ευρεία γεωγραφική περιοχή το οποίο υποδέχεται ασθενείς ευπαθών ομάδων, με ιδιαίτερες ανάγκες απρόσκοπτης θεραπείας. Όμως, εξαιτίας της πανδημίας έχει επιβαρυνθεί με τη λειτουργία κλινών Μ.Ε.Θ. για την υποστήριξη επιλεγμένων ασθενών που αναρρώνουν από Covid-19, για να αποσυμφορηθούν ουσιαστικά οι σχετικές κλίνες των νοσοκομείων αναφοράς.

Την αντιπροσωπεία,  με το βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκη, Γιάννη Αμανατίδη, τον πρώην διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Στρατή Πλωμαρίτη, συνδικαλιστικά και κομματικά στελέχη, υποδέχθηκε η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Δρ. Ε. Κουρτέλη-Ξουρή.

Στη συζήτηση που ακολούθησε παρουσιάστηκε ένας απολογισμός των ενεργειών που έγιναν σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, καταδεικνύοντας την αξία της διενέργειας τακτικών και έκτακτων ελέγχων σε προσωπικό και ασθενείς. Η διοικήτρια εξήρε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, αναγνωρίζοντας παρόλα αυτά, ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.

Στη συνέχεια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., συναντήθηκαν και με το Σωματείο Εργαζομένων και συνομίλησαν, μεταξύ άλλων, με τη διευθύντρια ΜΕΘ, Σουζάνα Ανίσογλου και τη διευθύντρια του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, Μάρθα Χαραλαμπίδου. Οι εργαζόμενοι έκαναν εκτενή αναφορά στις υφιστάμενες ελλείψεις σε υποδομές, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη για μεταφορά των υπηρεσιών του Θεαγενείου σε νέες εγκαταστάσεις.

Επίσης κατήγγειλαν την απόσπαση εργαζομένων για κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε άλλα νοσοκομεία και την προσπάθεια μεταφοράς ασθενών του νοσοκομείου για χειρουργική αντιμετώπιση, σε ιδιωτικές κλινικές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν με ημίμετρα και έκαναν έκκληση για άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.,  αναπτύχτηκαν οι θέσεις του κόμματος για την αδήριτη ανάγκη αύξησης των δαπανών για την υγεία και τη μονιμοποίηση όλων των έκτακτων μορφών εργασίας.

Επίσης εκφράστηκε η έντονη ανησυχία σχετικά με την εκτροπή του Ε.Σ.Υ., σε σύστημα αντιμετώπισης μιας νόσου και την μαθηματικά βέβαιη μεσοπρόθεσμη υγειονομική επιβάρυνση του πληθυσμού, λόγω της παρατηρούμενης αναστολής σε προγράμματα προληπτικού ελέγχου και την αναβολή στη διάγνωση και αντιμετώπιση της τρέχουσας νοσηρότητας”.

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια