Ραντεβού για εμβόλιο κορωνοϊού μέσω φαρμακείου

Ραντεβού για εμβόλιο κορωνοϊού μέσω φαρμακείου

Βοήθεια για συμπολίτες μας που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Έτοιμα είναι τα φαρμακεία της χώρας μας για να βοηθήσουν τους πολίτες που δεν έχουν εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ραντεβού θα γίνονται μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Θα αποστέλλονται στοχευόμενα sms, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες και να επιβεβαιώνουν σε ώρες που τους προτείνονται για το εάν θα κλείνουν αυτά τα ραντεβού ή όχι. Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Περιερρακάκης, «θα υπάρχει και ένας ακόμα εναλλακτικός τρόπος μέσω μιας πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί και θα είναι το embolio στο gov.gr, όπου ο καθένας μας θα μπορεί να κλείνει ραντεβού και με βάση της προτυποποίησης των ομάδων εμβολιασμού που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας».

Επειδή όμως υπάρχουν και συμπολίτες μας που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες, δεν γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιήσουν έναν υπολογιστή, για αυτούς θα υπάρχει μια εναλλακτική. Θα μπορούν να απευθυνθούν σε ένα από τα 10.000 φαρμακεία της χώρας ως σημεία για να κλείσουν αυτά το ραντεβού τους για το εμβόλιο.

Όπως ανέφερε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Διονύσης Ευγενίδης «ήδη υπάρχει ενδιαφέρον και υπολογίζεται πως όλο αυτό θα αρχίσει να λειτουργεί από το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη του 2021. Εμείς θα βοηθάμε όσους δεν έχουν εξοικείωση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο. Θα χρειάζεται μόνο το ΑΜΚΑ τους. Και θα βλέπουμε πού θα πρέπει να πάει για το κάνει».

123 εμβολιαστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη

Τα σημεία που θα γίνουν οι εμβολιασμοί σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι στα νοσοκομεία, καθώς και στα σημεία των πρώην ΙΚΑ. Συνολικά 123 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Θεσσαλονίκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι το εμβόλιο της Pfizer / BionTech έλαβε τη Δευτέρα έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τα πρώτα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα στις 2 Δεκέμβρη, ενώ στις 27/12 θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί και στις 29/12 στην πόλη μας.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα 28/12, θα γίνουν τα πρώτα ραντεβού για δωρεάν τεστ σε πολίτες.

Την ίδια ώρα, ελπίδα για ύφεση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, αφήνουν τα δύο θετικά σε 140 rapid test που έγιναν την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.

Μειωμένη η κίνηση στα φαρμακεία

Ερωτηθείς σχετικά με την κίνηση το τελευταίο διάστημα στα φαρμακεία ο κ. Ευγενίδης σημείωσε πως «οι πολίτες έχουν προμηθευτεί όσα μέτρα ατομικής προστασίας χρειάζονται. Στην πρώτη καραντίνα τον Μάρτιο έπρεπε να αγοράσουν μάσκες, γάντια, αντισηπτικά. Ήταν απροετοίμαστοι. Τώρα οι περισσότεροι τα διαθέτουν. Μόνο κάνουν αγορές όταν τους τελειώσουν τα αποθέματα. Οπότε η κίνηση μας έχει σημειώσει μια πτώση. Υπάρχει μια ροή, όμως μην ξεχνάτε πως έχουμε και lockdown», σχολίασε.

 ΠΗΓΉ: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια