Θεσσαλονίκη: Εκτεταμένο “λίφτιγκ” στην πολύπαθη οδό Λαγκαδά, από το Παύλου Μελά έως τον κόμβο Ωραιοκάστρου

Θεσσαλονίκη: Εκτεταμένο “λίφτιγκ” στην πολύπαθη οδό Λαγκαδά, από το Παύλου Μελά έως τον κόμβο Ωραιοκάστρου

“Πράσινο φως” για την ανακατασκευή της οδού Λαγκαδά, από το ύψος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, έως τον ανισόπεδο κόμβο Ωραιοκάστρου, ανάβει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, το οποίο παρουσιάζει σοβαρές φθορές από τον μεγάλο κυκλοφοριακό όγκο που δέχεται, με αποτέλεσμα να ελοχεύουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των οδηγών.

Ο διαγωνισμός για το έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, κονδύλια που προέρχονται από πιστώσεις του Τεχνικού προγράμματος επενδυτικών δαπανών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, βρίσκεται σε εξέλιξη και στόχος είναι μέσα στο 2021 να επιλεγεί ανάδοχος.

Τον τρόπο δημοπράτησης του έργου ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίαση της η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης υπό την αντιπεριφερειάρχη, Βούλα Πατουλίδου, η οποία ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο, για το οποίο υπήρχε ανάγκη ανακατασκευής του. «Αν πάνε όλα καλά με τη διαγωνιστική διαδικασία και δεν σημειωθούν ενστάσεις, τότε θα έχουμε ανάδοχο μέσα στην νέα χρονιά, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες, οι οποίες με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα διαρκέσουν δυο χρόνια».

Ποιες εργασίες θα γίνουν

Σύμφωνα με την εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Μητροπολιτικής Επιτροπής, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στην επισκευή, συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών οδοστρώματος, της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης και γενικά στη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας της οδού Λαγκαδά από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά έως τον ανισόπεδο κόμβο Ωραιοκάστρου αρμοδιότητας Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Οι μεγαλύτερες φθορές στον ασφαλτοτάπητα παρουσιάζονται στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της οδού θα γίνουν επεμβάσεις περιορισμένης έκτασης.

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου θα γίνει επισκευή και συντήρηση του οδοστρώματος που παρουσιάζει τοπικές φθορές, επούλωση λάκκων, παραμορφώσεις, ρηγματώσεις, καθιζήσεις και τροχοαυλακώσεις.

Μεταξύ άλλων, οι εργασίες προβλέπουν

 • Καθαρισμό και μόρφωση πρανών
 • Πλήρης καθαρισμός αγωγών αποχέτευσης και φρεατίων υδροσυλλογής γενικά από φερτές ύλες και αντικείμενα ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία τους
 • Κατασκευή - συμπλήρωση ερεισμάτων που παρουσιάζουν μεγάλη υψομετρική διαφορά από το οδόστρωμα ή έχουν φθορές (λακκούβες)
 • Αποξήλωση των κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και συγκέντρωση των στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας, σε θέσεις που θα υποδειχθούν από αυτήν
 • Τοποθέτηση - αντικατάσταση νέων στηθαίων ασφαλείας
 • Τοποθέτηση - αντικατάσταση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων ή κιγκλιδωμάτων από μεταλλικές σωλήνες σε τεχνικά και γέφυρες
 • Τοποθέτηση - αντικατάσταση αρμών συστολής-διαστολής σε γέφυρες
 • Αντικατάσταση κατεστραμμένων και η τοποθέτηση νέων πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης
 • Επαναδιαγράμμιση τμημάτων του οδικού δικτύου όπου η οριζόντια σήμανση έχει αποχρωματιστεί και η εκ νέου διαγράμμιση στα σημεία των νέων ασφαλτικών στρώσεων.
 • Αποψίλωση και απομάκρυνση της ανεπιθύμητης βλάστησης και διαμόρφωση των υφιστάμενων θάμνων που βρίσκονται εκατέρωθεν του οδοστρώματος της οδού.
 • Επισκευή και συντήρηση κάποιων τεχνικών που παρουσιάζουν έντονα προβλήματα σε διάφορα σημεία των οδών.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια