Δ. Θεσσαλονίκης: Μαγειρεύουν σε κουζίνες παιδικών σταθμών για ενίσχυση των συσσιτίων (ΦΩΤΟ +VIDEO)

Δ. Θεσσαλονίκης: Μαγειρεύουν σε κουζίνες παιδικών σταθμών για ενίσχυση των συσσιτίων (ΦΩΤΟ +VIDEO)

Τις κουζίνες των παιδικών σταθμών που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας, «επιστράτεψε» ο δήμος Θεσσαλονίκης μαγειρεύοντας καθημερινά για την ενίσχυση των συσσιτίων που λειτουργούν στην πόλη.

Το GRTimes.gr βρέθηκε σήμερα το πρωί στην κουζίνα ενός δημοτικού σταθμού ο οποίος έχει «ριχτεί στην μάχη» για τη βοήθεια των συμπολιτών μας που έχουν άμεση ανάγκη για βοήθεια.

Λίγο νωρίτερα από τις 6 το πρωί, οι έμπειρες μαγείρισσες ήδη βρίσκονται στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό «Μέγας Αλέξανδρος» έχοντας ξεκινήσει τις προετοιμασίες. Σήμερα το μεσημεριανό γεύμα είχε σπανακόρυζο και το κύριο συστατικό της συνταγής που το κάνει ξεχωριστό, είναι όπως λένε οι άνθρωποι που φροντίζουν για να ετοιμαστεί, η αγάπη και η θέληση για προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη.

Όπως είπε στο GRTimes.gr, η υπεύθυνη για τη διατροφή των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης, κα. Έφη Μαυρομιχάλη, η δράση έχει ξεκινήσει να «τρέχει» από τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ καθημερινά δίνονται 650 – 700 μερίδες φαγητού, οι οποίες αποτελούνται από κρέας, κοτόπουλο, μαγειρευτά φαγητά κ.α., ανάλογα την ημέρα, ούτως ώστε να υπάρχει ποικιλία.

Δ. Θεσσαλονίκης: Μαγειρεύουν σε κουζίνες παιδικών σταθμών για ενίσχυση των συσσιτίων (ΦΩΤΟ +VIDEO), φωτογραφία-1

Μόλις το φαγητό φτάσει στην σωστή θερμοκρασία ξεκινάει η τοποθέτησή του στα ειδικά πακέτα και στη συνέχεια οι μερίδες μεταφέρονται για να δοθούν σε όσους έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, ενισχύοντας μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η υγειονομική κρίση τα εκκλησιαστικά και τα συσσίτια κοινωνικών φορέων της πόλης. Για την οργάνωση της προσπάθειας έχει γίνει σχετική συνεννόηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλου με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Δ. Θεσσαλονίκης: Μαγειρεύουν σε κουζίνες παιδικών σταθμών για ενίσχυση των συσσιτίων (ΦΩΤΟ +VIDEO), φωτογραφία-2

Παράλληλα, ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από τις δικές του δομές φροντίζει για την καθημερινή σίτιση περίπου επτακοσίων απόρων και ατόμων που προέρχονται από ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Δ. Θεσσαλονίκης: Μαγειρεύουν σε κουζίνες παιδικών σταθμών για ενίσχυση των συσσιτίων (ΦΩΤΟ +VIDEO), φωτογραφία-3

Πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια