Πώς να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σου σαν Βασίλισσα!

Πώς να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σου σαν Βασίλισσα!

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το σύμβολο των Χριστουγέννων. Αν και η ιστορία του, όπως το ξέρουμε σήμερα, ξεκινάει από την προτεσταντική Γερμανία το16ο αιώνα, σημείο αναφοράς αποτελούσε πάντα το χριστουγεννιάτικο δέντρο της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

Το έθιμο έγινε βασιλική παράδοση το 1840, όταν η Βασίλισσα Βικτώρια παντρεύτηκε το Γερμανό εξάδελφό της, Πρίγκιπα Αλβέρτο. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, είναι πλούσιο και σε στιλ, και σε διακοσμητικά, αλλά ταυτόχρονα δείχνει ανεπιτήδευτο.

Βαθυκόκκινοι φιόγκοι από βελούδο, μεταξωτές κορδέλες, χρυσές λεπτομέρειες, μικρά χερουβίμ και  κρύσταλλα στις άκρες των πυκνών κλαδιών, πλαισιώνουν αρμονικά τις μεγάλες κόκκινες και χρυσές μπάλες.

Με κυρίαρχα χρώματα το κόκκινο και το χρυσό, το παραδοσιακό βρετανικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, φέρνει μια νότα παραδοσιακής κουλτούρας, αλλά και βασιλικό στιλ, στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του σπιτιού σου.

Ο σωστός τρόπος να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου!

Ανεξάρτητα από το στιλ που θέλεις να δώσεις στο δέντρο σου, υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να το στολίσεις. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ο κανόνας λέει ότι στο στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, δύο άτομα τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα από ένα! Οπότε, φρόντισε να έχεις βοηθό.
  2. Το πιο σημαντικό διακοσμητικό στοιχείο είναι τα λαμπάκια, γι’ αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που πρέπει να βάλεις. Ιδανικά, χρειάζονται δύο άτομα. Ένα να δίνει τα λαμπάκια και ένα να τα τυλίγει γύρω-γύρω στο δέντρο, ξεκινώντας πάντα από το κάτω μέρος. Στο κάτω μέρος, τα λαμπάκια πρέπει να τα βάζεις αρκετά μέσα στα πυκνά κλαδιά, ενώ όσο ανεβαίνεις, τοποθέτησέ τα πιο εξωτερικά.
  3. Ό,τι διακόσμηση κι αν επιλέξεις, το μυστικό είναι οι διαφορετικές υφές στα στολίδια και τα διαδοχικά επίπεδα στην τοποθέτησή τους.
  4. Αποφάσισε ποια διακοσμητικά στοιχεία θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τοποθέτησέ τα πρώτα. Συνήθως είναι τα μεγαλύτερα στολίδια, τα οποία έχουν μεγαλύτερη λεπτομέρεια και τέχνη. Αυτά θα αποτελέσουν τη βάση σου, ενώ τα μικρότερα στολίδια θα τα πλαισιώσουν και θα γεμίσουν το δέντρο.
  5. Οι χριστουγεννιάτικες γιρλάντες δεν είναι και πολύ στη μόδα, οι κορδέλες όμως είναι hot. Τοποθετήστε τες διαγώνια, όχι οριζόντια, για ένα πιο «καθαρό» look.
  6. Η τελευταία σημαντική λεπτομέρεια είναι, φυσικά, η κορυφή. Είτε πρόκειται για ένα λαμπερό αστέρι, είτε για ένα χαριτωμένο αγγελάκι, φτιαγμένο με αγάπη από τα χεράκια ενός παιδιού, η τοποθέτησή του είναι ένα τελετουργικό που θα ζεστάνει τη ψυχή σου και θα σε γεμίσει με αισιοδοξία. Είναι μια συμβολική πράξη που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου!

Καλά και… βασιλικά Χριστούγεννα!

πηγή: tsemperlidou.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια