Θεσσαλονίκη – Eθελοντική αιμοδοσία: «Το καλύτερο δώρο στον συνάνθρωπο»

Θεσσαλονίκη – Eθελοντική αιμοδοσία: «Το καλύτερο δώρο στον συνάνθρωπο»

Χριστουγεννιάτικη Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνεται από την Αιμοδοσία του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας, την ώρα που οι ανάγκες για αίμα παραμένουν τεράστιες στη χώρα μας και τα αποθέματα έχουν μειωθεί σημαντικά.

Όπως εξηγεί η διευθύντρια της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και αιματολόγος του νοσοκομείου Ιπποκράτειου, Παναγιώτα Χαλκιά, λόγω του κορωνοϊού μειώθηκε σημαντικά η προσέλευση των αιμοδοτών, ακυρώθηκαν οι εξορμήσεις που τις περασμένες εποχές, παραμονή των Χριστουγέννων, ήταν πάρα πολλές και προσέφεραν σημαντική ενίσχυση, ενώ αυτήν τη στιγμή οι αποθήκες αίματος έχουν εξαιρετικά μειωμένα αποθεματικά.

«Είμαστε κάτω από το 50% από αυτά που αναμέναμε να έχουμε αυτή την εποχή», σημειώνει η κα. Χαλκιά, τονίζοντας τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει οι εθελοντές να συνεχίσουν να καταθέτουν αίμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. «Δίνουμε αίμα για όλους για να έχουμε και εμείς όταν το χρειαστούμε», προσθέτει, επισημαίνοντας ότι αν όλοι δίναμε δύο φορές τον χρόνο αίμα, δεν θα χρειαζόταν στη μεγάλη ανάγκη να γίνεται αγώνας για να βρεθούν εθελοντές αιμοδότες.

Ιδιαίτερα φέτος, λόγω και της πανδημίας, η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος είναι πολύ μεγαλύτερη, προκειμένου να καλυφθούν οι συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά, αλλά και οι ασθενείς που χρειάζεται να χειρουργηθούν. Γι΄αυτόν τον λόγο, η κα. Χαλκιά κάλεσε, παλαιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες, να συμβάλλουν στην ενίσχυση των αποθεμάτων.

Μάλιστα, ο Ελληνικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να βοηθήσουν τους ασθενείς που το χρειάζονται, ώστε να απολαύσουν τις γιορτές που έρχονται. «Προσφέρετε το καλύτερο δώρο στον συνάνθρωπο που νοσεί, που χρειάζεται μετάγγιση αίματος, πλάσματος, αιμοπεταλίων», ανέφερε, τονίζοντας ότι  «δεν πρέπει να αφήσουμε τον φόβο για τον κορωνοϊό να επηρεάσει τη διάθεση μας για προσφορά αίματος. Στην αιμοδοσία δεν περισσεύει κανείς!».

Σημειώνεται ότι η αιμοδοσία είναι μια ασφαλής διαδικασία και το προσωπικό των αιμοδοσιών τηρεί σχολαστικά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι του COVID-19.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στο κτήριο Αστικού Σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13, 1ος όροφος), από τις 10.00 έως τις 14.30.

Θεσσαλονίκη – Eθελοντική αιμοδοσία: «Το καλύτερο δώρο στον συνάνθρωπο», φωτογραφία-1

πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια